Surse din cadrul aeroportului, au declarat pentru Gândul ca se va încerca să se asigure superficial curățenia de o parte din vechiul personal, însă fără a avea vreun contract de munca încheiat, „la negru cum se spune”.
„S-a făcut licitație și Romprest a pierdut asa ca a strâns lucrurile și le încarcă să plece. Numai că Romprest a făcut și contestație la licitație, iar până se judecă această contestație, Aeroportul stă fără firmă de curățenie. Acum pompierii civili asigura curățenia, 4-5 pomiperi. Am înțeles că vor mai chema câteva femei de la Romprest, dar așa la negru”, a spus sursa citată.
În ultimii 17 ani, Romprest a deținut monopolul în ceea ce privește curățenia pe Aeroportul Otopeni.
Contractul de curățenie pentru Aeroportul Henri Coandă s-a dovedit unul dintre ce mai păguboase pentruCompania Națională „Aeroporturi București” SA, potrivit unuiraport al Curții de Conturi din 2013. În document se arăta că Aeroportul Henri Coandă plătește circa 3.000 de dolari pe lună pentru fiecare metru pătrat curățat de angajații Romprest Service.
„Durata inițială a contractului a fost de 5 ani, adică pînă în 2006, dar prin actul adițional, a fost prelungită valabilitatea contractului până în 2018. Suprafața inițială pentru care s-au contractat servicii de curățenie a fost de 25.900 mp, iar tariful mediu, aferent abonamentului lunar, a fost de 2.855 USD/lună/mp.”, se arată în documentul Curții de Conturi.