Cercetătorii din China au realizat un studiu pentru a descoperi legătura dintre consumul de ceai fierbinte și cancerul esofagian.
De vreme ce conexiunea dintre băuturile fierbinți și dezvoltarea cancerului nu a fost investigată niciodată, rezultatele acestui studiu reprezintă o premieră.
Cercetarea, publicată în Analele Medicinei Interne, a fost realizată cu ajutorul a 450.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani, din 10 zone mari ale Chinei, pe o perioadă de nouă ani.
Oamenii de știință au consemnat temperatura la care este consumat, de obicei, ceaiul și i-au rugat să pe participanți să își înregistreze obiceiurile zilnice, la începutul studiului.
La finalul cercetării, au fost raportate 1,731 de cazuri de cancer esofagian.
Astfel, autorii au ajuns la concluzia că cei care consuma ceai fierbinte și 15 grame sau mai mult de alcool în fiecare zi, prezentau un risc de cinci ori mai mare de a dezvolta cancer esofagian, în comparație cu cei care beau ceai fierbinte mai puțin de o dată pe săptămână și mai puțin de 15 grame de alcool zilnic.
Mai mult, persoanele care fumează regulat și beau ceai fierbinte, prezintă un risc de două ori mai mare de a dezvolta această boală.