Prima pagină » Magazin » Avertisment dur al medicilor: Cei născuți la începutul anilor ’80 și mijlocul anilor ’90 trebuie să renunțe de urgență la acest obicei

Avertisment dur al medicilor: Cei născuți la începutul anilor ’80 și mijlocul anilor ’90 trebuie să renunțe de urgență la acest obicei

Avertisment dur al medicilor: Cei născuți la începutul anilor '80 și mijlocul anilor '90 trebuie să renunțe de urgență la acest obicei
Detalii pe gândul

Analiza CRUK (Cancer Research UK) relevă faptul că 70% dintre „millenials” prezintă riscul luării în greutate, iar cei născuți la începutul anilor ’80 și mijlocul anilor ’90 vor fi obezi până la împlinirea vârstelor de 35-45 de ani.

 

Deși sunt înregistrate 800.000 cazuri de cancer pe an, tinerii nu cunosc riscurile obezității, scrie independent.co.uk.

 

Cei care susțin adoptarea unei vieți mai sănătoase s-au declarat „oripilați” de descoperirile din studiu și au spus că guvernul nu face destule pentru a combate criza de obezitate.

 

Șapte din zece tineri, față de 50% din generația „baby boomer” – oameni născuți între 1945 și 1955 – devin obezi între 30-40 de ani.

 

„Milenarii reprezintă cea mai supraponderală generație de când am început studiile”, avertizează CRUK.

 

Marea Britanie are cei mai mulți oameni supraponderali din Europa de Vest, rata obezității crescând chiar mai repede decât în SUA.

 

Cu toate acestea, doar 15% dintre britanici sunt conștienți de situația lor: obezitatea duce la creșterea riscului apariției unor boli de stomac, de rinichi, a cancerului mamar etc.

 

Obezitatea este a doua cauză principală a apariției cancerului, după fumat. CRUK încearcă să convingă guvernul englez să interzică reclamele la produse fast food înainte de ora 21.00, pentru a-i proteja pe copii de promovarea alimentației precare.

 

Profesorul Linda Bauld, expert în prevenirea cancerului la institutul Cancer Research din Marea Britanie, a avertizat: „Tacticile inteligente de marketing ale industriei alimentare și accesul nestăvilit la aceste produse duc la creșterea ratei obezității. Grăsimea în exces dăunează celulelor. Astfel, riscul apariției cancerului este la fel de mare ca în cazul unui fumător. Tinerii sunt cunoscuți pentru adoptarea unor trenduri sănătoase, dar nimic nu poate concura cu o dietă echilibrată.”

 

Tam Fry, președintele National Obesity Forum, a declarat că actualul guvern, ca și predecesorul său, au eșuat în încercarea lor de a rezolva problema obezității.

 

„Cifrele sunt oripilante”, a spus acesta. La rândul său, Louis Levy, șeful de nutriție de la PHE (Public Health England), a spus: „Știm că acei copii obezi vor deveni adulți obezi. Cei mai mulți adulți britanici sunt deja supraponderali sau obezi și suferă de cancer sau diabet”.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele