Prima pagină » Sănătate » Cât de bune sunt, de fapt, alimentele congelate. Explicațiile specialistului

Cât de bune sunt, de fapt, alimentele congelate. Explicațiile specialistului

Cât de bune sunt, de fapt, alimentele congelate. Explicațiile specialistului
Detalii în articol

„E important să știm că nu toate alimentele pot fi congelate. Prin congelare se creează cristale de gheață, iar cu cât procentul de apă, de microcristale de gheață este mai mare, cu atât mai mult pot dăuna structurii alimentelor”, susține nutriționistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore? 

Astfel, alimente precum salata, ciupercile sau castraveții trebuie păstrate în starea naturală, asta în timp cecarnea, peștele, mazărea, porumbul sau condimentele aromate pot fi congelate.

„Recomand moderație în consumul produselor semipreparate și congelate precum cartofii sau produsele de patiserie. Pizza congelată are un conținut ridicat de grăsimi și o încărcătură calorică echivalentă cu necesarul caloric zilnic. Consumată nerațional poate duce la creșterea în greutate și astfel poate apărea  riscul dezvoltării  unor boli metabolice””, precizează nutriționistul Florin Ioan Bălănică. 

Cu toate astea, când mergem la cumpărături, nu trebuie să evităm raionul de produse congelate. „Fructele și legumele își păstrează nutrienții după congelare și pot fi consumate tot timpul anului, asigurandu-ne astfel o alimentație echilibrată și bogată nutrițional.

Produsele semipreparate (congelate) trebuie consumate ocazional, asta pentru a preveni creșterea în greutate și eventualele efecte nocive”, mai spune specialistul.

 

Citește și