„Ne lipește în primul rând respectul și să fim luați în seamă. De o lună cerem audiență, așteptăm orele suplimentare care au ajuns la aproape un milion. Eu lucrez la 12 ore, dar lună de lună în medie se adună aproximativ 30 ore suplimentare. Iar când ni se spune că vom fi plătiți cu maximum 3â„… din fondul de salarii, ceea ce se reflectă undeva la 15 ore pe lună, adică total insuficient. De multe ori asupra sistemului penitenciar se aruncă vorbe rele, cum că nu ne-am ocupa îndeajuns. Nu se poate. Ne dăm tot interesul, dar unul singur la peste 100 de deținuți nu se poate. Acum un an si jumătate eram singur pe secție la Giurgiu la 163 de deținuți. Când au venit jandarmii la percheziție nu le venea să creadă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, un protestatar.
„Cel mai mult mă nemulțumește lipsa de personal, orele suplimentare care sunt foarte multe și nu sunt plătite, condițiile de muncă. Locul de muncă, birourile ar trebui să fie în primul rând igienizate și să fie condiții normale de lucru pe care le are orice om. Aceleași condiții pe care le au deținuții le avem și noi. Spațiile de lucru sunt mici, construcțiile sunt vechi, e frig. Facem multe ore suplimentare pe care nu le plătesc, iar liberele le iei foarte greu din cauza deficitului de personal. Mi se pare o lipsă de respect din partea conducerii”, a declarat o altă protestatară.
Manifestanții cer să discute cu premierul Viorica Dăncilă despre problemele din penitenciare, dar și pentru a cere demisia ministrului Tudorel Toader pentru incompetență și lipsă de responsabilitate.
Sindicaliștii mai cer îmbunătățirea condițiilor de muncă din penitenciare, plata orelor suplimentare restante și eliminarea deficitului de personal.
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că va avea discuții cu miniștrii Justiției și Afacerilor Interne, Tudorel Toader și respectiv Carmen Dan, referitor la nemulțumirile grefierilor și ale polițiștilor, pentru a găsi soluții.