Lansarea oficială a zborurilor Timișoara – Iași și retur s-a realizat, duminică, în prezența directorului general al companiei Tarom, care a aterizat pe Aeroportul Internațional Timișoara cu prima cursă operată pe această rută.
„Tarom este compania care unește. Ne bucură foarte mult atunci când reușim să devenim un veritabil liant între românii de pretutindeni. Mi-aș dori să se rețină faptul că de astăzi (n.r.), un zbor cu Tarom reprezintă cel mai scurt drum dintre Timișoara și Iași. În mai puțin de două ore, pasagerii ajung la destinație. Noi considerăm că românii merită o companie națională care să dezvolte zborurile interne, pentru că aici este un segment de public care a fost neglijat în ultimii ani. În același timp, avem încredere că toate aceste curse vor fi profitabile pentru companie”, a declarat, directorul general al companiei Tarom, Wolff Werner Wilhelm.
Potrivit directorului general al Tarom, în cel mult două săptămâni, vor fi anunțate și primele zboruri internaționale care vor fi operate de pe Aeroportul Internațional Timișoara.
„Mă bucur că am posibilitatea să lansez acest zbor Timișoara – Iași. Mă bucur că în anul Centenarului, Tarom-ul va reveni iarăși ca și companie și sper să fie compania care reunește România. Domnul Idolu (n.r . directorul Aeroportului Timișoara) a vorbit despre niște curse care vor zbura din Timișoara înspre extern. Eu spun că nu o să dureze mult, în maxim două săptămâni vă vom spune ce zboruri vor fi operate din vara acestui an și, cu siguranță, din toamnă în mod regulat și spre alte destimații”, a afirmat Wolff Werner Wilhelm.
Directorul general al Tarom a mai precizat că un bilet pe ruta Timișoara – Iași costă de la 20 de euro în sus. Cursele Tarom au început să opereze de la Timișoara de duminică cu o frecvență de patru curse pe săptămână (spre/dinspre Iași). Timișorenii vor zbura cu aeronave mici, de tip ATR. Potrivit reprezentanților aeroportului timișorean, numărul pasagerilor dintr-o singură cursă este cuprins între 50 și 70.
„Legătura aeriană cu Iașiul, cel mai mare oraș din estul României, nu face doar o punte istorică și geografică între cele două regiuni, Banat și Moldova, dar oferă și mobilitate, dinamism, oportunități de noi afaceri în interesul părților, schimb de experiență culturale, educaționale, medicale s.a. între cetățeni, posibilități mai mari de colaborare și toate într-un timp mult redus de transport”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu.
Începând din 26 martie, compania va introduce și cursele Cluj – Timișoara-Cluj cu o frecvență de trei curse pe săptămân[, în zilele de luni, miercuri și vineri.