„Oamenii care folosesc aplicații de fitness devin obsedați de cifre. Este ca și cum cineva ar merge 9.999 pași într-o zi… dar vrea să facă 10.000 de pași, pentru a atinge un obiectiv”, a declarat Carmel Harrington, potrivit Daily Mail.
„Este un fenomen contraproductiv, deoarece anxietatea produce hormonii de avertizare, precum cortizolul și adrenalina, care te vor ține treaz”, a continuat Harrington.
De-a lungul timpului, dacă boala nu este tratată, o persoană poate deveni hiper-alertă și se va confrunta cu insomnia. „Dacă ai fi într-un laborator, experții ți-ar verifica creierul, bătăile inimii, respirația, musculatura și alți factori, pentru a genera o imagine completă.
Tehnologia se bazează pe o medie. Nu te baza pe niște cifre”, a declarat Harrington. The Sleep Foundation recomandă un program de somn bine stabilit de 7-8 ore de somn în fiecare seară.
Ei mai sugerează ca oamenii să renunțe temporar la ceasurile din dormitor, pentru a nu număra „mental” orele de somn – și astfel vor reduce anxietatea.
Totuși, ar putea exista o „fereastră”: abandonați tehnologia, atunci când simțiți că vă afectează sănătatea fizică sau psihică.
„Tehnologia „dormitului” poate fi foarte benefică, ne poate oferi informații importante”, a declarat dr. Harrington.
„Trebuie însă să îți monitorizezi starea – dacă simți că devii anxios, renunță la brățara de fitness. Trebuie să fii inteligent, să vezi primele semne de avertizare și să previi, nu să tratezi”, a spus doctorul.
Tehnologia se bazează pe o medie, nu echivalează cu verificarea propriu zisă într-un „laborator”.