Prima pagină » Știri externe » Decizie controversată a municipalității londoneze. O familie de refugiați din Siria, suficient de „rezistentă” ca să trăiască pe stradă. „Îmi este rușine că sunt britanic, că le putem spune așa ceva unor oameni”

Decizie controversată a municipalității londoneze. O familie de refugiați din Siria, suficient de „rezistentă” ca să trăiască pe stradă. „Îmi este rușine că sunt britanic, că le putem spune așa ceva unor oameni”

Decizie controversată a municipalității londoneze. O familie de refugiați din Siria, suficient de „rezistentă
Detalii pe gândul

O familie siriană a rămas pe străzi, după ce autoritățile londoneze i-au refuzat cererea de acomodare de urgență, în urma evacuării dintr-o locuință închiriată în Londra, scrie independent.co.uk.

Muhamed și Rouzeh Shouesh, care au ajuns în Marea Britanie din Siria, în 2012, alături de cei doi copii adolescenți, împrumută bani pentru a sta „cu ziua” la hotel, după ce Primăria din Enfield a spus că aceștia sunt suficient de „rezistenți” pentru a trăi pe străzi.

Muhamed Shouesh, în vârstă de 53 de ani, a spus că familia este foarte stresată de lipsa unei case. Ambii ei copii sunt la facultate, dar nu stau la cămin. Ea și soțul își caută de muncă, luptându-se în același timp cu sănătatea precară.

Familia a fost informată anul trecut că va fi evacuată din casa închiriată în Enfield, după ce proprietarul a decis să nu o mai închirieze. Imigranții au încercat să găsească o soluție, dar au fost refuzați, deoarece primesc ajutor de la stat.

Săptămâna trecută, în data de 19 martie, familia a fost informată  că trebuie să părăsească imobilul și s-a adresat autorităților.

Au stat în fața consiliului municipal, mai multe ore, dar au fost refuzați, deoarece nu au „nevoi prioritare”. Mai mult, primăria a precizat că nu este de datoria ei să le ofere un cămin.

O scrisoare remisă de primăria din Enfield, se precizează că autoritățile nu sunt „convinse” că familia va suferi și „există o diferență între capacitatea sa de a se adapta la viața pe stradă și cea a altor oameni”.

„Îmi este rușine că sunt britanic, că le putem spune asta unor oameni”, a declarat Michael McGowan, angajatul unei organizații umanitare, care încearcă să sprijine familia siriană. „Au făcut tot ce trebuia, încearcă să-și găsească de muncă. Își sprijină copiii la facultate”, a mai precizat McGowan.

Un purtător de cuvânt al municipalității din Enfield a anunțat că situația familiei respective va fi revizuită. „Ar fi fost nedrept, ilegal să-i plasăm în fruntea listei solicitărilor pentru casă, când alte familii au nevoie mai mare”, a declarat acesta.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și