„Consider că sunt mai tensionate (relațiile între Rusia și Occident). Deoarece în timpul Războiului Rece erau canale de comunicare și nu exista o obsesie pentru rusofobie, care seamană cu un genocid prin sancțiuni”, a declarat Lavrov.
Ministrul rus de Externe susține că liderii statelor occidentale sunt conștienți de cât de serioasă este această situație.
Potrivit postului BBC, Lavrov susține că Rusia nu a modificat evidențele aflate în locul în care a fost comis presupusul atac chimic din Siria.
Delegația britanică la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), a informat luni că misiunea de constatare a faptelor nu a primit încă acces în regiunea Duma, pentru a investiga incidentul.
O coaliție formată din SUA, Marea Britanie și Franța a lansat, sâmbătă dimineață (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancționa regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia orașului Damasc. Anunțul bombardamentului a venit de la președintele SUA, Donald Trump, într-o declarație de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ținte asociate capabilităților de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad. Președintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administrației Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum și Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operațiune militară.