Medicul din București, impresionat de povestea bărbatului, care s-a implicat de la început în ajutorarea lui, scrie, joi, că s-a încercat pensionarea pentru demență în formă medie a lui Dumitru Neculai, însă în momentul în care s-a aflat că ar beneficia de la stat de 35 de lei pe lună, s-a renunțat la această soluție, iar spitalul din Focșani nu-l mai poate ține pentru că așteaptă zeci de pacienți și pentru că nu era asigurat.
„Credeți că asistența socială ar fi rezolvat ceva? Vă spun eu: nu! Am rugat familia să îl ia pe TATĂL LOR o perioadă până găsim o soluție. Păi stai că nu putem, păi nu avem unde, păi…Am sunat la centre și nu aveau loc. Sau nu aveau condiții pentru un om care necesită atenție deosebită. Să îi luăm o casă, au zis unii. Serios? Să stea singur un om cu Alzheimer? Exclus. Să dăm banii familiei. Păi nu erau ai familiei, îmi pare foarte rău. Erau dați de oameni buni care au vrut să ajute bătrânul bătut la Brașov, scăpat cu viață ca prin minune”, scrie medicul.
În cele din urmă, un bărbat din Bihor, la Tinca, care în centrul său îngrijește 300 de oameni, s-a arătat dispus să îi ofere un loc lui Dumitru Neculai. „Ne-am gândit că e bine, că se va rupe de Focșani și Brașov, că va avea supraveghere, că nu va bea, că va avea toate condițiile. Bun, dar ce facem cu banii? Ne-am gândit așa: să facem o casă acolo, cu curte, cu un animal, aproape de centru. Să o dăm în uz domnului Dumitru, dar să aparțină de centrul domnului Pașca Viorel. Să mai punem 1-2 oameni în ea. Ea în timp să rămână pentru acel scop, de a ajuta și alți oameni în nevoie. Sunt teribil de mulți. Totul transparent. Cu voia voastră. Dacă îi cumpărăm pe undeva ceva, o să fie dezastru. Garantez. Dacă îl punem să stea singur, la fel. Iar banii nu sunt ai familiei sau ai mei. Banii sunt ai donatorilor care au vrut să-l ajute pe domnul Dumitru. Și vreau să-i facem bine, nu mai mult rău. De rău a tot avut parte”, mai scrie medicul.
Majoritatea internauților se declară de acord cu ideea medicului.