Tatăl lor a fost implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri politice de după Al Doilea Război Mondial, acesta aproape pierzând toată averea familiei. Cu toate acestea, a rămas destul din avere pentru Viktoria-Katharina Flick și fratelel ei geamăn, Karl-Friedrich Flick, fiecare având o avere netă de 1,8 mld. dolari, potrivit indexului miliardarilor Bloomberg.
În spatele bogăției, care este administrată discret de către biroul familiei din Austria, se ascunde o istorie întunecată a celei mai bogate dinastii industriale germane.
Averea își are rădăcinile în perioada lui Friedrich Flick, care a petrecut trei ani în închisoare, condamnat de către tribunalul Nurnberg pentru crime de război, din cauza acuzațiilor că a folosit sclavi pentru producția de armament pentru naziști. Acesta a creat un imperiu al oțelului, care s-a extins în teritoriile ocupate de naziști, dar și în Germania prin exproprierea sau vânzarea forțată a afacerilor deținute de evrei. Estimările arată un număr de 40.000 de persoane care au murit în companiile conduse de Flick, potrivit unui studiu publicat în 2008.
Flick a fost eliberat din închisoare în anul 1950, după ce SUA i-au acordat o grațiere controversată. Americanii împreună cu britanicii i-au restituit averea și afacerile și Friedrich a început să investească în mai multe companii, inclusiv în Daimler-Benz AG, într-un final ajungând acționar majoritar la această companie, scriu cei de la Ziarul Financiar.
„Lăsând la o parte orice fel de standard moral, Friedrich Flick a avut capacitatea genială de a deveni cel mai bogat om din Germania. De două ori”, spune autorul Thomas Ramge, în cartea sa „Clanul Flick, o istorie a familiei” (n.r. eng – „The Flicks, a family history”).
În 1972, la moartea lui Friedrich, Friedrich Karl Flick preia frâiele afacerilor. În 1980, acesta este implicat într-un scandal privind donații politice ilegale care a dus la demisia ministrului economiei și a președintelui parlamentului german. Karl este achitat după ce susține că nu are cunoștință de vreo donație ilegală. În 1987, asociatul său principal este amendat pentru evaziune fiscală și primește o pedeapsă cu închisoare cu suspendare.
Karl vinde afacerile familiei către Deutsche Bank în mijlocul scandalurilor, în 1985, și se retrage din viața publică. Aproape 10 ani mai târziu, acesta se mută în Austria împreună cu a treia soție a sa, Ingrid Ragger.
Moare în 2006, când gemenii săi aveau 7 ani. Viața gemenilor a rămas privată, în cea mai mare parte.
Aceștia au învățat într-o școală publică din sudul Austriei, iar la 13 ani s-au mutat într-o vilă a lor construită pe terenul lui Ingrid Flick. Curtea avea o zonă disco, un loc de joacă și un teren de tenis ce a fost inaugurat de fostul număr unu mondial, Ilie Năstase.