Prima pagină » Magazin » Premieră în cinematografie. Acest film își modifică povestea în funcție de cei care îl urmăresc. VIDEO

Premieră în cinematografie. Acest film își modifică povestea în funcție de cei care îl urmăresc. VIDEO

The Angry River, un scurtmetraj care folosește tehnologie de urmărire a privirii și inteligența artificială pentru a se autoedita. Are cinci deznodământe diferite

 

„The Angry River” este un film care oferă interactivitatea unui joc video cu mai multe scenarii de final, dar în loc să folosească un joystick sau o tastatură, pentru a alege storyline-ul, se bazează pe privirea spectatorilor, scrie odditycentral.com. Armen Perian, regizorul din spatele proiectului inovator, spune că s-a inspirat de la unul dintre membri echipei sale de editare video. Premisa părea nebunească la început, dar, ca și în „Inception”, „sămânța ideii” a fost „sădită” în mintea lui Perian, care, cu ajutorul inteligenței artificiale, a transformat-o în realitate.

„Ne chinuiam să edităm filmul și cineva a zis: „Cât mi-aș dori să edităm cu mintea”. Ideea m-a lovit instantaneu”, a povestit Armen Perian.

Pentru a face posibil acest film, regizorul a colaborat cu Crossbeat New York, o companie tehnologică care dezvoltă tehnologii de eye-tracking și inteligență artificială capabilă să modifice o poveste. Filmul a fost turnat în Oregon și apoi editat în cinci perspective narative, care pot fi asamblate, oferindu-i spectatorului o experiență unică. Chiar dacă rulează ca un film normal, povestea se schimbă în funcție de cine îl urmărește.

„The Angry River” este un film normal, dar în spatele lui tehnologia de detecție a privire colectează date despre modul în care spectatorul este interesat de o scenă sau alta, creând un algoritm care decide ce va urma. În locul regizorilor și editorilor care controlează în mod normal evoluția unui film, spectatorii fac ei înșiși acest lucru.

Filmul urmărește povestea unei familii de traficanți de persoane în Portland, Oregon și va avea premieră în 18 mai 2018. Tehnologia ingenioasă din spatele lui a atras deja interesul numeroaselor studiouri de film și ne-am putea aștepta la mai multe asemenea producții experimentale, în următorii ani.

 

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele