Acest lucru a subminat eforturile britanice de a contracara măsurile ofensive al președintelui Putin după atacul neurotoxic ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.
„Răspunsul letargic (al Marii Britanii) este considerat drept o dovadă că nu avem curajul să-i oprim (…) piețele (financiare) ale Londrei înlesnesc eforturile Kremlinului”, a afirmat Tom Tugendhat, președintele Comisiei, într-un articol publicat de Sunday Times, înainte de publicarea raportului.
Tugendhat a mai afirmat că miniștrii britanici ar trebui să investigheze „lacunele” regimului de sancțiuni ce permit autorităților ruse și indivizilor cu legături cu președintele Putin să continue să obțină fonduri la Londra.
Raportul, intitulat „Aurul Moscovei: Corupția rusă în Marea Britanie”, menționează faptul că firma rusă Gazprom a putut tranzacționa obligațiuni la Londra „la câteva zile după tentativa de asasinare” a lui Skripal.
Comisia recomandă autorităților britanice să introducă o serie de măsuri prin care să înăsprească și eficientizeze regimul de sancțiuni la adresa Rusiei, inclusiv prin introducerea de noi sancțiuni împotriva „indivizilor ce au legături cu Kremlinul”.