„Cel mai normal ar fi fost ca după această decizie, șefa DNA să demisioneze”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la România Tv.
Șeful Senatului a mai spus că nu crede în varianta în care președintele va trage de timp pentru că „nu are termen” să pună în aplicare decizia CCR.
„Bănuiesc că președintele va semna decretul de revocare. Am auzit tot felul de opinii legate de faptul că nu are termen. Nu cred că președintele va intra în grevă prezidențială și să refuze să semneze decretul de revocare (…) Constituția statuează clar rolul președintelui României, vorbește ca garant a Constituției. Nu poate să ignore decizia CCR având în vedere rolul pe care îl are”, a mai declarat Tăriceanu.
Curtea Constituțională arată, în comunicatul oficial privind decizia de existență a conflictului instituțional între președinte și ministrul Justiției, că șeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.
„Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curții Constituționale.