Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din București, a declarat pentru agenția de presă Mediafax, că filosoful este conștient după operație.
„A fost o operație complicată. De vină este și vârsta, de 101 ani. Se recuperează,” a precizat medicul. După operație, Șora a fostinternat pe Secția de Terapie Intensivă.
În ultimul mesaj pe pagina sa de Facebook, publicat la miezul nopții de 26/27 iunie, filosoful anunța că va participa la protestele din Parcul Izvor din ziua votării moțiunii de cenzură și își însoțea mesajul de o enigmatică imagine alb/negru a unui fotograf japonez.
„Voi merge mâine în Parcul Izvor și mă voi uita la clădirea aceea hidoasă unde se decide soarta României,” scria Mihai Șora. „Trag nădejde că vom fi mulți. P.S. Nu uitați umbrelele, dragi prieteni: acum plouă, cerul este tulbure, întunecat #FărăPenali.”
Filosoful critică guvernanții, despre care scrie că sunt „niște borfași” ajunși la cârma țăriide 538 de zile „prin indolența iresponsabilă a celor care nu au fost la vot”. El e sceptic privind soarta moțiunii, deoarece nu mai are încredere decât în „tinerii de la Uniunea Salvați România”.
„538 de zile sunt o veșnicie în România centenară,” adaugă Șora. „Nu departe de Piața Victoriei, îmi scria cineva, locuiește un băiețel născut odată cu protestele noastre; un copil care a învățat cuvântul „hoții” înaintea cuvântului „Mamă„. Aceștia suntem astăzi, 26 iunie 2018, la miezul nopții.”
Deși în vârstă de 101 ani, filosoful Mihai Șora nu a ezitat să iasă în stradă, participând la protestele împotriva Coaliției PSD-ALDE. Este foarte îndrăgit și respectat de manifestanți, care apreciază simplitatea cu care se integrează printre ei.
Șora a fost permanent extrem de critic la adresa coaliției guvernamentale. Înainte de alegerile din 11 decembrie 2016, a încercat să-i scoată la vot pe indeciși și – supărat că majoritatea celor care nu au votat au fost TINERI – le-a zugrăvit în câteva fraze VIITORUL.
După ultimul Congres al PSD, Mihai Șora a sesizat pericolul noii generații de politicieni din partid și a fanatismului cu care acționează. „Am râs. Am stors și multe lămâi,” scria Șora. „La socoteala de pe urmă, nu servitutea veteranilor este descurajantă, ci zelul, ardoarea celor tineri, iresponsabili. Centurionii uzați – cu pieptul plin de medalii și săbiile boante – sunt doar ridicoli. Dar fanatismul viguroșilor soldați, abia iviți în partid, este mai de temut.”