Vickie Shannon Allen, în vârstă de 49 de ani, susține că a rămas fără casă și doarme într-o mașină, în fața unui centru de perfecționare Amazon din Texas, unde și lucrează.
Allen spune că s-a lovit prima dată la spate, la centrul Amazon din Haslet, Texas, în data de 24 octombrie 2017, în timp ce număra colete la o stație care nu era dotată cu echipament de siguranță, o sită care să nu permită căderea obiectelor pe podea.
Allen susține că Amazon i-a furnizat o pătură cu încălzire pentru spate. Totuși, în ciuda faptului că făcea zilnic un drum de aproape 100 km dus-întors până la muncă, patronii o trimiteau acasă fără să o plătească, până când a cerut compensații, scrie indy100.com.
„Am încercat să reiau munca, dar nu am reușit să-mi mai întind mâna dreaptă și eu sunt dreptace. Îmi era tot mai greu să țin pasul. Situația a durat aproape trei săptămâni”, a declarat femeia.
După ce a primit compensații și a făcut recuperare fizică, Allen a revenit la muncă în ianuarie 2018, dar s-a rănit din nou, în aceeași stație de lucru, care nu fusese reparată. „În iunie 2018, au rezolvat în sfârșit problema. Au avut nevoie de opt luni ca să instaleze un echipament de protecție la muncă”.
În final, Allen susține că Amazon a încercat să o convingă să semneze un contract de confidențialitate pentru suma de 3.500 dolari, astfel încât aceasta să nu spună nimic negativ despre experiența muncii în compania lui Jeff Bezos, cel mai BOGAT om din lume.
Allen a refuzat să semneze documentul și a divulgat experiența ei unor jurnaliști. Acum, Allen locuiește în mașina personală, chiar lângă locul ei de muncă.
„M-au lăsat fără casă, m-au umilit și nu am bani nici de mâncare„, spune femeia. Allen și-a spus păsurile și pe YouTube, într-o serie de clipuri video. „Lucrez pentru cel mai bogat om din lume, dar dorm într-o mașină”, spune angajata lui Bezos într-unul din filmulețe.
Nu este prima dată când compania lui Bezos este criticată pentru modul în care se comportă cu angajații săi. În aprilie 2018, depozitele Amaazon au fost incluse în „clasamentul ticăloșilor” realizat de National Council for Occupational Safety and Health, care nominalizează cele mai periculoase locuri de muncă din SUA.
Amazon neagă însă acuzațiile. „Nu considerăm că aceste acuzații ilustrează corect mediul de lucru de la Amazon. Suntem mândri de nivelul de siguranță și mii de angajați ai Amazon lucrează zilnic, prin mijloace inovatoare, pentru a îmbunătăți și mai mult lucrurile.
Amazon a generat peste 130.000 de locuri de muncă în ultimul an și acum are peste 560.000 de angajați în toată lumea. Asigurarea siguranței acestor colaboratori reprezintă prioritatea noastră numărul unu”, precizează Amazon într-un comunicat de presă.