Oamenii de stiință au studiat cu atenție roșia și au descoperit că sosurile preparate cresc nivelurile de bacterii sănătoase prezente în intestin.
Tomatele au un efect probiotic mult mai bun atunci când sunt prăjite într-un sos, spre deosebire de consumul crud, informează RSVP Live.
Cercetătorii au analizat modul în care digestia afectează antioxidanții – care sunt responsabili cu protejarea celulelor – prezente în sosul de roșii.
S-a descoperit că sosul de roșii gătit este mai bun decât roșiile crude, deoarece gătitul păstrează o substanță chimică numită licopen, care stimulează efectul probiotic și încurajează creșterea bacteriilor sănătoase în intestin.
În cadrul studiului, cercetătorii au examinat toate efectele extractelor de roșii pe care le au acestea asupra cancerului gastric. Rezultatele au arătat că au încetinit capacitatea celulelor canceroase de a se răspândi și, în cele din urmă, au dus la moartea celulei.
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că rezultatele ar putea conduce la realizarea mai multor studii cu privire la prevenirea cancerului la stomac, precum si utilizarea dietei pentru susținerea a tratamentelor convenționale.