Prima pagină » Magazin » Motivul pentru care cantina unui liceu din China A RENUNȚAT la scaune și îi lasă pe elevi să mănânce ÎN PICIOARE

Motivul pentru care cantina unui liceu din China A RENUNȚAT la scaune și îi lasă pe elevi să mănânce ÎN PICIOARE

Un liceu din orașul chinez Shangqiu, provincia Henan, a fost criticat după ce a eliminat scaunele din cantina elevilor, astfel încât aceștia să mănânce mai repede și să studieze mai mult.

Elevii care au revenit din vacanța de vară au fost șocați să vadă că sunt nevoiți să mănânce în picioare, după ce administratorii liceului au eliminat scaunele și băncuțele, scrie odditycentral.com.

Un purtător de cuvânt al liceului din Shangqiu a declarat că managementul dorește să implementeze locuri speciale în care elevii „să stea în picioare”, pentru a-i descuraja „să piardă timpul, în loc să studieze”.

„Urmează să deschidem un spațiu pentru prânz, unde toată lumea stă în picioare. În medie, vor petrece 10 minute să mănânce, timp suficient”, a declarat angajatul școlii respective.

Decizia controversată a fost inspirată de regulile draconice ale „fabricilor gaokao”, licele de top din China, celebre pentru tehnicile de disciplină în stil militar. Acestea au scopul de a-i pregăti pe elevi pentru Gaokao, un examen de admitere celebru în China, din cauza dificultății sale.

La unele școli, programul începe dimineața la 05:30 și una din ele are la intrare DOUĂ TANCURI, pentru a-i „motiva” pe elevi.

În ciuda condițiilor dificile, chiar și acolo există scaune în restaurantul școlii, a declarat un elev dintr-o „fabrică gaokao”.

Decizia a fost criticată online și mulți oameni spun că elevii nu vor învăța mai bine dacă vor fi supuși la asemena presiuni și chiar vor avea probleme de digestie.

„O să închidă cantina în ritmul ăsta, potrivit logicii lor, o să aibă o productivitate mai mare dacă nu mănâncă nimeni nimic”, a comentat o persoană pe Weibo, versiunea chinezească a Twitter-ului. „Deținuții nu stau pe scaun când mănâncă?”, a întrebat un alt utilizator.

Aceasta este doar una din tehnicile bizare folosite în școlile chineze, pentru îmbunătățirea performanței. În luna mai, o școală din Hangzhou a implementat o tehnologie de citire a expresiilor feței, pentru a se asigura că elevii sunt atenți la cursuri.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele