„Regulamentul pe care Primăria Capitalei îl propune nu este susținut de niciuna din părțile direct afectate și contravine legilor naționale și directivelor europene. Clever Taxi va continua să facă toate demersurile legale necesare la nivel național și european pentru a apăra un serviciu care realmente a modernizat, revoluționat și aliniat la standardele europene piața de taximetrie din România”, au declarant reprezentanții Clever Taxi, citați de Mediafax.
Compania a sesizat încă din decembrie 2017 Comisia Europeană cu privire la inițiativa Primăriei de a interzice accesul liber la aplicațiile de tip agregator și în prezent regulamentul propus de autoritățile din București este în analiză.
Clever Taxi amintește că în cadrul dezbaterilor din ultimele luni, Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Transporturilor, Ministerul Comunicațiilor și alte autorități ale statului și-au manifestat susținerea față de activitatea liberă a aplicațiilor de tip agregatoare pe piața de transport public. Consiliul Concurenței a declarat de asemenea că existența aplicațiilor contribuie la creșterea gradului de concurență.
În plus, sprijinul pentru existența acestor aplicații a fost exprimat și de către numeroase asociații profesionale și ONG-uri din industria transportului.
„Pe parcursul acestor luni, zeci de mii de bucureșteni au semnat petiții pentru menținerea în forma actuală a aplicațiilor de tip agregatoare. Adoptarea acestui regulament va afecta peste un milion de bucureșteni, atât consumatori, cât și șoferi de taxi.”, se arată în comunicatul Clever Taxi.
În iunie 2017, Clever Taxi a fost cumpărat de grupul Intelligent Apps, înființat în 2009, parte din Daimler Mobility Services. Din același grup face parte și mytaxi (disponibilă în 9 țări din Europa), beat (în Grecia, Preu, Chile și Columbia) și Clever Taxi (România). Tot grupul are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, Intelligent Apps fiind una dintre cele mai mari companii de transport din Europa.
Consilierii generali de la Primăria Capitalei au propus, joi, retragerea de pe ordinea de zi a ședinței proiectul care prevede un nou regulament de taxi, transmite Mediafax. Anterior, Nicușor Dan a declarat că va face plângere la DNA în ceea ce privește acest proiect. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de joi se afla și controversatul proiect al Regulamentului de taxi, care prevede obligativitatea folosirii unui dispecerat de către toți transportatorii care desfășoară activități de tip taxi.
Consilierii generali au votat în unanimitate retragerea acestui proiect, Gabriela Firea pecizând că se poate lăsa un „răgaz pentru alte păreri, până la următoarea ședință”.