Cristian Dide, inițiatorul demersului de a proiecta mesajul „Jos PSD!” pe Palatul Parlamentului, în timp ce rulau proiecții din cadrul festivalului internațional iMapp, susține că l-a zărit pe stradă pe Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale. Împreună cu amicii săi, Dide a mers în spatele președintelui CCR până la intrarea în bloc.
„Aveți un rol formidabil în țara asta. De ce nu vreți să țineți cu poporul, domnule? Ați devenit anticamera PSD, stimate domn. Nu este frumos”, i-ar fi spus protestatarii lui Dorneanu.
Dide spune că nu regretă nimic: „Pur și simplu, eram la semafor, l-au huiduit când a trecut pe lângă noi și apoi am mers 20 de metri după el. L-am văzut că era băut și l-am filmat. După alți zece metri, l-am văzut că intră în scara blocului. Ne-am întâlnit din greșeală, am nimerit întâmplător lângă casa lui. Nu l-am urmărit pe Valer Dorneanu, nu știam că acolo locuiește”.
„După ce că aproape au dezincriminat abuzul în serviciu, scăpând toți politicienii corupți, și prin decizia CCR au demis-o pe Laura Codruța Kovesi, premiată de Suedia, una dintre cele mai democratice țări europene pentru lupta anticorupție, politrucii PSD se așteaptă să nu îl huiduim pe Valer Dorneanu pe stradă ? Îmi pare rău, situația în care a fost adusă țara de acest grup infracțional numit PSD ne-a adus la o stare de agresivitate moderată. Nu îndemn pe nimeni să fie violent, dar îi îndemn pe cetățeni să huiduie pe stradă, în avion, în autobuz, la evenimente publice, orice persoană publică care prin deciziile luate, aduce atingere calității vieții din România”, a precizat Dide pentru Mediafax.
Cristian Dide s-a implicat în aproape toate protestele organizate în București față de guvernarea PSD, fiind personaj principal și în câteva incidente cu Poliția sau cu Jandarmeria. La unul dintre protestele din fața sediului PSD, Dide s-a urcat într-un copac, iar în timpul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei, Dide a fost încătușat de polițiști, în timp ce proiecta mesajul „#Rezist” pe Palatul Regal. În plus, Dide s-a legat, în luna iulie, de gardul Guvernului și a amenințat că își dă foc. Pentru a fi îndepărtat, a fost nevoie ca forțele de ordine să taie o parte din gard.
În spațiul public au apărut informații potrivit cărora Dide a figurat ca angajat al Rise Consortium și s-ar putea să mai fie plătit de către această firmă. Rise Consortium îi aparține lui Sebastian Burduja „Tianu” și are sediul pe strada Madrid numărul 6, același loc în care-și are sediul și Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) – al cărei președinte fondator este același Sebastian Burduja.
Dide este cel care a adus rulota neînmatriculată în Piața Victoriei, ridicată ulterior de Poliție. Măsura a fost criticată de către PACT, care a protestat public, pe pagina partidului, împotriva ridicării rulotei. Sebastian Burduja, președintele PACT, despre care s-a spus că ar fi fost în spatele protestelor din 10 august, a avut un mesaj pentru Cristian Mihai Dide, după ce acesta a publicat rezultatul testului toxicologic prin care a arătat că NU a fumat marijuana (fiind speculații în spațiul public că protestarii ar fi consumatori de droguri).
„Deci… Cristian Mihai Dide nu s-a drogat. Asta după ce unii domni au înfierat, in stil bolșevic, toți protestatarii din #10august, numindu-i „niște drogați”. Înțeleg că aceiași domni i-au sugerat, la respectiva emisiune, ca îi pot plăti eu costul cu analizele. Dide, cu toată dragostea… după ce am finanțat tot protestul din 10 august și venirea în București a mii de români din toată lumea, sunt strâmtorat. Asta până intră următoarea tranșă de la Soros pentru participarea constantă a lui Henry (câinele meu) la protestele din ultimii ani… plus datoria de la reptilienii ăia răi. Să mai avem răbdare, zic”, a scris ironic Sebastian Burduja pe Facebook.
Numele lui Burduja apare și într-o înregistrare făcută publică de luju.ro, în care se vorbește despre logistica de la mitingul din 10 august:
„Angi Serban (protestatară #rezist): Cateodata suntem presați să reacționăm pentru că suntem presați din exterior să punem osul la treaba, dar dacă ar fi fost după noi, protestele ar fi fost mult mai rare…
Voce membru #rezist: „Avem speranțe ca de 10 august o să facem ceva ce… măcar să semene cu 20 ianuarie?… pentru că nimeni nu a pornit nimic.. cum ați făcut data trecută cu excel-ul ăla, ba care vreți să primiți oameni…”
Sebastian Burduja este fiul lui Marinel Burduja, bancher și antreprenor, CEO al Băncii Române de Credite și Investiții (BRCI), iar în perioada 1994-1996 a fost vicepreședinte al Băncii Române de Comerț Exterior (BANCOREX).
În prezent, Dide este președintele asociației „Evoluție în instituție”, iar în 2016 a candidat, din partea PACT, la Roșiori de Vede, atât pentru un loc de consilier local cât și pentru unul de deputat, nereușind însă să treacă de pragul electoral.
Un alt protestatar #rezist care l-a însoțit Valer Dorneanu în drumul spre casă este Marian Moroșanu, poreclit „Ceaușescu”. Moroșanu este unul dintre cei mai activi membri ai mișcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în București împotriva partidului de guvernământ.
Acesta susține că este victimă a Revoluției din 1989 și spune că a fost împușcat în picior, în timp ce protesta în Piața Universității din București. Moroșanu spune că a făcut parte și din mișcarea „Golaniada”, care a activat încă din primele luni ale anului 1990 și susține că a fost arestat și bătut în timpul Mineriadei din acel an. Porecla de „Ceaușescu” i se tage de la faptul că, de fiecare dată când are ocazia, mai ales la proteste, îl imită pe fostul dictator.
În noaptea de 13 spre 14 iunie 2018, Marian „Ceaușescu” s-a prezentat, cu o portavoce și acoperit de un cearșaf, în fața locuinței lui Ion Iliescu, fostul președinte al României, sugerând că este „fantoma lui Nicolae Ceaușescu”.