Cristian POTERAȘ, încă un teren atribuit ILEGAL. Fostul primar al sectorul 6, acuzat de ABUZ în serviciu și luare de MITĂ

Cristian POTERAȘ, încă un teren atribuit ILEGAL. Fostul primar al sectorul 6, acuzat de ABUZ în serviciu și luare de MITĂ
Publicat: 28/09/2018, 03:47
Actualizat: 29/10/2018, 18:48

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, pentru abuz în serviciu și luare de mită, pe Paul Sorin Stănescu, reprezentantul S.N. Institutul Pasteur S.A la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu și spălare de bani, Lucian Grecu, un apropiat al fostului primar, pentru complicitate la luare de mită, pe Valentina Georgescu, pentru complicitate la abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, spălare a banilor și pe Bogdan Georgescu, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Cristian Poteraș este acuzat că ar fi emis în ianuarie 2007 un titlu de proprietate, în baza căruia Institutul Pasteur, reprezentat de Paul Sorin Stănescu, ar fi obținut dreptul de proprietate asupra unui teren de 19 hectare din București, deși edilul știa că instituția nu se încadrează în categoria celor îndreptățiți la reconstituirea dreptului de proprietate privată.

„În anul 1991, institutul a fost organizat ca regie autonomă, prilej cu care i-a fost stabilit patrimoniul, format exclusiv din bunurile existente în bilanțul contabil la momentul înființării, astfel încât nu putea solicita de la stat alte bunuri. Mai mult, în anul 2000 societatea a fost privatizată, prilej cu care au fost trecute din proprietatea statului în proprietate privată doar bunurile incluse în capitalul social la momentul vânzării acțiunilor”, precizează DNA, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Procurorii au explicat că procedura a fost demarată de Paul Sorin Stănescu, care a pus la dispoziție primarului documentele necesare și i-ar fi convins pe funcționari din primărie să semneze. Lucian Grecu este acuzat că ar fi figurat numai formal într-o tranzacție imobiliară, în locul fostului primar, iar Valentina Georgescu, că ar fi intermediat legătura dintre Stănescu și Poteraș.

„În cursul lunii decembrie 2007, inculpații Stănescu Paul Sorin și Georgescu Valentina-Narcisa au transferat o parte din terenul retrocedat în mod nelegal către o societate controlată de inculpată, astfel încât folosul să ajungă la soții Georgescu ca recompensă pentru acestora la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită. În perioada 2009-2015, Georgescu Valentina-Narcisa a transferat beneficiul obținut în acest mod, în cuantum de 4.647.220 euro, către conturi bancare din Elveția și ulterior în Statele Unite ale Americii, pentru a ascunde proveniența ilicită a sumelor”, transmite DNA.

Procurorii îl mai acuză pe Paul Sorin Stănescu că, între 2007-2009, a transferat aproape 9 milioane de euro din banii de pe teren în contul unei firme la care era administrator, iar soția sa asociat majoritar. „Ulterior, această sumă a fost amestecată cu fonduri având alte surse și, după operațiuni bancare repetate, a fost transferată în patrimoniul soției inculpatului, sumele fiind ulterior transformate în produse de investiții financiare pe teritoriul S.U.A”, potrivit sursei citate.

Dosarul a fost trimis Tribunalului București.

În prezent, Cristian Poteraș este încarcerat după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare, tot pentru eliberarea ilegală a unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane din Sectorul 6.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat!...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Atleții Coreei de Sud au fost prezentați drept nord-coreeni la Jocurile Olimpice