Iată câteva trucuri pe care le putem aplica în viața de zi cu zi, astfel încât să dobândim un metabolism sănătos.
Lucrează-ți musculatura
Corpul tău arde mereu calorii, chiar dacă nu faci nimic. Această rată metabolică, este mult mai mare în repaus la persoanele cu mai multă musculatură. Fiecare kilogram de mușchi folosește aproximativ șase calorii pe zi doar pentru a se susține, în timp ce fiecare kilogram de grăsime arde doar două calorii zilnic. Această mică diferență se poate adăuga în timp. După o sesiune de antrenament de forță, mușchii sunt activi în tot corpul, crescând rata medie zilnică a metabolismului.
Îmbunătățește-ți antrenamentele obișnuite
Exercițiile aerobice nu pot construi mușchi puternici, dar pot revigora metabolismul în orele de după un antrenament. Exercițiul cu intensitate ridicată asigură o creștere mai mare și mai lungă a ratei metabolice în repaus decât antrenamentele cu intensitate mică sau moderată. Pentru a obține beneficiile, încearcă un curs mai intens la sala de sport sau include scurte sesiuni de jogging în timpul plimbării regulate.
Apă, apă, apă
Corpul are nevoie de apă pentru a procesa caloriile. Dacă ai tendința de a fi chiar ușor deshidratat, metabolismul tău poate încetini. Într-un studiu recent, adulții care au băut opt sau mai multe pahare de apă pe zi au ars mai multe calorii decât cei care au băut doar patru. Pentru a rămâne hidratat, consumă un pahar de apă sau altă băutură neîndulcită înainte de fiecare masă și gustare. De asemenea, este important să știi că sunt mai sănătoase gustările bazate pe fructe și legume proaspete, care conțin în mod natural apă, mai degrabă, decât covrigi sau chipsuri.
Gustări sănătoase
Mâncatul frecvent poate ajuta la scăderea în greutate. Atunci când mânânci mese mari la un interval mare de timp, metabolismul tău încetinește între mese. O masă mică sau o gustare la fiecare 3 până la 4 ore păstrează metabolismul activ, astfel încât să ardă mai multe calorii pe parcursul unei zile. Mai multe studii au arătat de asemenea că persoanele care iau gustări în mod regulat, mănâncă mai puțin în timpul mesei.
Consumă o cantitate mică de cafea neagră
Dacă ești deja un consumator de cafea, probabil te vei bucura să auzi acest pont. Consumă în mod moderat câte o cafea neagră, simplă. Unul dintre beneficiile cafelei poate consta într-o creștere pe termen scurt a ratei metabolice. Cafeina te poate ajuta să te simți mai puțin obosit și chiar să îți mărești rezistența pe parcursul exercițiilor fizice.
Citește continuarea pe CSID!
Foto: Hepta