Un incendiu a izbucnit, luni seara, într-o pădure din județul Timiș și se manifestă pe o suprafață de patruhectare. Zeci de pompieri, ajutați de angajați ai ocolului silvic și localnici, încearcă să stingă flăcările, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, incendiul a izbucnit, luni seara, într-o pădure aflată între localitățile Nădrag și Fârdea.
„La locul intervenției s-au deplasat un ofițer și 30 de subofițeri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 din Timișoara și Detașamentul Lugoj, care intervin cu lopeți și motosuflante pentru lichidarea incendiului”, a arătat ISU Timiș.
Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ patruhectare, dintre care trei sunt de pădure tânără.
Alături de pompierii militari intervin pentru stingerea incendiului și angajați din cadrul ocolului silvic și locuitorii din apropiere.
„Incendiul arde mocnit, se lucrează pentru crearea unei fâșii minerale care să împiedice extinderea incendiului. În acest moment nu există pericol de extindere a incendiului la locuințe sau alte vecinătăți”, a mai informat ISU Timiș.
Un incendiu a izbucnit șiîn comuna Sălciua din Munții Apuseni.Mai mulți pompieri au intervenit marți dimineața, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și litieră, care a izbucnit în Munții Apuseni, două focare afectând circa 75 dehectare. Nu au fost victime și nu este afectată pădurea, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul a izbucnit luni, iar pompierii nu au reușit stingerea lui până la lăsarea întunericului, iar marți dimineața continuă intervenția.
„Stația Câmpeni intervine cu trei autospeciale și 15 subofițeri, în localitatea Sălciua de Sus, pentru stingerea incendiului de litieră și vegetație uscată”, a spus Alina Marescu.
Este vorba de două focare, unul care a cuprins aproximativ 45 de vegetație uscată și litieră, și altul de aceeași natură care a afectat circa 30 dehectare.
Nu este afectată pădurea, arzând doar vegetația uscată, stratul de frunze căzute și resturile care acoperă solul.
Pompierii de la ISU au fost ajutați și de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și de reprezentanți ai Ocoalelor Silvice.
Incendiul a fost supravegheat pe timp de noapte.
Nu se cunoaște cauza izbucnirii flăcărilor, însă ultimele incendii de acest gen s-au produs după ce localnicii au aprins focul pentru a igieniza terenurile.