Prima pagină » Sănătate » FETIȚĂ trimisă în JUDECATĂ pentru că a beneficiat de o internare în spital și de un set de analize medicale gratuite, în urmă cu șase ani

FETIȚĂ trimisă în JUDECATĂ pentru că a beneficiat de o internare în spital și de un set de analize medicale gratuite, în urmă cu șase ani

FETIȚĂ trimisă în JUDECATĂ pentru că a beneficiat de o internare în spital și de un set de analize medicale gratuite, în urmă cu șase ani
O fetiță de 9 ani din județul Botoșani, trimisă în judecată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava pentru o datorie de 158 de lei. Vezi ce acuzații aduc reprezentanții CJAS Suceava părinților

Fetița în vârstă de 9 ani, din județul Botoșani, a fost dată în judecată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava pentru recuperarea unei datorii de 158 lei, după ce în urmă cu șase ani, când fetița avea 3 ani, a beneficiat, în aceeași perioadă, atât de o internare în spital, cât și de un set de analize medicale gratuite făcute la un laborator privat.

Conducerea Casei Județeane de Asigurări de Sănătate Suceava spune că de vină pentru situația creată sunt părinții copilului care au declarat, când au mers cu fetița la analize, că în luna respectivă copilul nu a fost internat în spital.

După verificări, reprezentanții CJAS au descoperit că fata a beneficiat de două seturi de analize medicale gratuite și au încercat să recupereze suma decontată către cabinetul privat.

„În data de 12.09.2012 persoana asigurată s-a prezentat la laboratorul de analize medicale, în contract cu CAS Suceava, la care a efectuat analizele prescrise de către medicul de familie, analize decontate ulterior de instituția noastră. La data prezentării, aparținătorul persoanei asigurate a declarat, sub semnătură proprie, că în perioada de valabilitate a biletului de trimitere, adică de la data eliberării acestuia și până la data prezentării la laborator, pacienta nu a fost internată în spital. Din verificările efectuate de instituția noastră s-a constatat faptul că persoana asigurată a fost internată în spital în perioada de valabilitate a biletului. Prin urmare, declarația (…) nu coincide cu realitatea”, a declarat pentru MEDIAFAX directorul CJAS Suceava, Cristi Bleorțu.

CJAS a trimis două notificări la locuința fetiței pentru recuperarea sumei de 158 de lei, însă acesta nu a fost achitată, motiv pentru care s-a ajuns în instanță, pârâtă fiind chiar fetița.

 

 

„Conform procedurii juridice în vigoare, cererea introductivă se îndreaptă împotriva beneficiarului direct de servicii medicale, urmând ca în procedura regularizării cererii de chemare în judecată părinții, ca parte responsabilă, să se substituie în drepturi și în obligații minorului”, a spus directorul CJAS Suceava, Cristi Bleorțu.

Cererea de chemare în judecată a fost înaintată spre soluționare Judecătoriei Suceava care nu a stabilit încă un termen de judecată în acest caz.

 

 

Citește și