Actorul recompensat cu două premii Oscar și echipa sa de producție au filmat pentru acest documentar miercuri, în fața consulatului. În imaginile publicate în presa locală, Sean Penn apare îmbrăcat în negru din cap până în picioare, în timp ce vorbește cu un cameraman, în fața unui bariere a poliției turce care blochează accesul în consulat, potrivit agenției de presă turce Anadolu.
Jamal Khashoggi, jurnalist saudit care locuia în SUA și lucra, printre altele, pentru publicația The Washington Post, a fost ucis în sediul consulatului pe 2 octombrie.
Asasinatul a stârnit indignare la nivel mondial și a afectat imaginea Arabiei Saudite, prințul moștenitor Mohammed ben Salman negând orice implicare, în ciuda a numeroase acuzații.
Khashoggi era cunoscut ca un critic al prințului moștenitor al Arabiei Saudite.
Președintele american Donald Trump îl susține public pe prințul saudit, dar influenți senatori republicani l-au acuzat, marți, pe Ben Salman că ar fi „comandat” asasinatul.
În vârstă de 58 de ani, Sean Penn are în spate o lungă carieră și a câștigat premiul Oscar pentru rolul din filmul „Mystic River”, în 2004. Penn a debutat, de asemenea, ca regizor, în 2007, cu drama „Into the Wild”, foarte apreciată de critici. Starul hollywoodian a câștigat un al doilea premiu Oscar din carieră, în 2009, pentru interpretarea memorabilă a politicianului Harvey Milk, care a militat pentru drepturile homosexualilor, din filmul „Milk – Prețul curajului”.
Sean Penn a mai jucat în „Pomul vieții/ The Tree of Life”, de Terrence Malick, și thrillerul politic „Țintă legitimă/ Fair Game”, o adaptare de Doug Liman a memoriilor scrise de Valerie Plame. Printre cele mai recente filme ale sale se numără „Elita gangsterilor/ Gangster Squad”(2013) și „The Gunman. Pe viață și pe moarte/ The Gunman” (2015).
Sean Penn s-a implicat în numeroase acțiuni umanitare și cauze sociale, sprijinind eforturile de reconstrucție a orașului New Orleans, devastat de uraganul Katrina în 2005, și taberele de refugiați din Haiti, după devastatorul seism din ianuarie 2010.
Starul american este renumit, de asemenea, pentru simpatia manifestată față de o serie de lideri politici controversați, precum Evo Morales, Hugo Chavez și Fidel Castro.
Foto: Hepta