Liviu Dragnea, despre ABUZURILE justiției, DUBLA MĂSURĂ a UE, MULTINAȚIONALELE și STATUL PARALEL (II)

Liviu Dragnea, despre ABUZURILE justiției, DUBLA MĂSURĂ a UE, MULTINAȚIONALELE și STATUL PARALEL (II)
Publicat: 17/12/2018, 15:00
Actualizat: 25/03/2019, 19:14

Dacă doriți să citiți prima parte, da-ți click aici!

LiviuDragnea: PSD-ALDE are și această obligație să repare nedreptățile, toate abuzurile din justiție

De ce cuvintele de exemplu, am notat aici ce spunea Marian, amnistie sau grațiere reprezintă un fel de blasfemie. Deci, când se vorbește în România despre amnistie și grațiere, că și cum am vorbi că avem vreo bombă atomică și ne gândim dacă să o folosim sau nu împotriva UE sau împotriva lumii. Eu nu mă tem să pronunț aceste cuvinte. Dacă cineva, dacă cineva, găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acțiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptățile care s-au întâmplat în România, toate abuzurile din justiție, altfel decât prin amnistie și grațiere, va avea tot sprijunul partidului și al meu personal.

Dacă nu, nu mai ezitați. Nu știu când, nu știu cum, dar PSD-ALDE are și această obligație. Să repare nedreptățile și că să nu își mai taie venele cei din presă cu epoleți și toți aia plătiți de Sorosica, prin bitcoins. Ați văzut că toate lucrurile ies la iveală până la urmă. Domne, inventați ceva. Gășiți o prevedere într-o decizie a Curțîi Constituționale, o virgulă într-o decizie a Curțîi Constituționale să spuneți, aceste două acte normative, 3, 4, 5 nu îi sunt aplicabile lui LiviuDragneași închidem subiectul. Ieșim toți din această capcană în care ei personalizează toate aceste intențîi că și cum sunt date pentru mine. Orice. Nu e numai aia, acuma cum apare o măsură pe care trebuie să o ia Guvernul foarte bună, dar care deranjează, se mai vorbește de un dosar.

Apropos Călin, știi că ne-au mai făcut câte un dosar? Îți dau o veste tristă de ziua Vioricăi. La mine este legat de vizită din America de anul trecut. Eu ii spun domnului Unchesel, ii spun cu mare drag, să meargă în continuare dar ii spun unde va ajunge. La un ambasador. Și atunci să îmi spună dacă îl mai țîn genunchii. Că dacă nu, o să aibă o mare problema. Deci, acționați că oameni de stat, hotărâți-va când și dacă și la un moment dat trebuie să se închidă subiectul asta pentru că m-am plictisit. Vreau că doi ani de zile să ne ocupăm de ceea ce este important pentru această țară și acest domeniu este foarte important. Justiția în această țară trebuie resetată și spun mulți, enorm de mulți oameni din acest sistem.

Și judecători și procurori că trebuie resetată. Așa, să vorbim puțîn și despre Iohannis, nu va mai țîn mult dar ne vedem așa rar.. ne mai vedem la anul. Am crezut mult timp că președintele Iohannis este păpușarul acestui sistem. Pe naiba, nu e. E doar o păpușă. Nu e păpușarul. Tot ce s-a întâmplat în ultima perioada, m-a făcut să îmi schimb părerea și să mă conving că așa este, este doar o păpușă. El este un președinte șantajat și santajabil, președinte cu cheiță, când se intenționează să i se ceară să facă ceva sau să blocheze ceva, se mai uită cineva la un dosar. Și devine foarte docil și devine foarte ascultător și foarte rău cu cine? Cu noi. Cu cei care suntem la putere care vrem să facem altfel și care vrem să demonstrăm statul paralel. Dar, am spus-o și o spun în continuare. Vreau că statul paralel să fie distrus, să fie demontat, piesă cu piesă. Și o spun clar, nu așa cum securiștii din presă spun că eu am vrut că vreau să demontez statul. Nu oameni buni, statul paralel care este că o iederă căpușă, care căpușează statul de drept și nu mai avem mult oameni buni. Trebuie doar să ne ținem țări, trebuie doar să avem genunchii țări cum spunea un prieten de-al meu. Genunchii țări și patriotism. Și victoria va fi a noastră, a voastră, a tuturor. Stai că aveam ceva important aici, gata. Vreau să adresez nistre întrebări unor buni prieteni de-ai mei și de-ai voștri. Am fost prieteni, am fost colegi și cred că pot vorbi și în numele vostru. Lupta nu se duce numai pe culoarele instituțiilor, nu numai pe culoarele justiției.

Dragnea: Hellvig, Vlase, Lazăr, unde este patriotismul ofițerilor și procurorilor care văd miliardari străini că finanțează în România mișcări anarhiste?

Nu numai la Cotroceni și Guvern, se duce și în stradă și cu protestatari de meserie, vorbesc de cei plătiți și care sigur că antrenează și câteodată manipulează și cetățeni de bună credință care cred în ceea ce spun sau în ceea ce protestează. Lupta se duce de asemenea cu o propagandă uriașă pe rețelele de socializare, propagandă finanțate cu milioane de euro, cu criptomonezi transformate în cash așa cum spuneau cei de la Rezist, cei care se droghează de la Rezist, cei care vorbeau în acele înregistrări. Acuma probabil că dacă se droghează nu au de ce să fie anchetați pentru că ei au dreptul să facă asta și chiar ar trebui încurajați și dimpotrivă, să se creeze toate condițiile pentru asta.

Și acuma îi pun câteva întrebări domnului Eduard Hellving, fostul nostru coleg, un om de mare caracter, de bună credință, un român. Domnule Gabriel Vlase, colegul nostru până mai ieri. Tot așa, un bun coleg, mare partriot. Domnului Lazăr care nu este colegul nostru dar nici patriot nu știu dacă e dar ii pun și lui. Domne, oameni buni, unde este patriotismul ofițerilor și procurorilor români care văd miliardari străini care se cred dumnezeii planetari, care ii văd pe acești miliardari că finanțează în România mișcări anarhiste, acțiuni anarhiste, menite să dea peste cap ordinea constituțională, să răstoarne guverne sis a transforme România într-un maidan generalizat? Eu sunt absolut convins că voi primi răspunsul la aceste întrebări. S-ar putea să fie și foarte nervoase dar întrebările rămân. O să vedem răspunsul, nu mă interesează răspunsul scris, nici public. Mă interesează și cred că și pe dumneavoastră va interesează și pe români ii interesează dacă aceste instituții acționează românește. 99% din ofițerii SRI, 99% din ofițerii SIE, nu numai că sunt buni patrioți. Și-au riscat și își riscă țară în continuare pentru România. Problema este la 1% care vor să ii ducă în altă direcție. Poate se gândesc cu toții că poate reușim cu toții în această țară, aproape cu toții, să decidem un moment zero, un moment de la care spunem de aici în colo ne uităm în față, ne uităm în viitor. Nu știu dacă pot fi iertați cu toții dar o parte pot fi iertați.

Dar dacă înțelegem că toți trebuie să punem umărul pentru România, într-adevăr vom fi cu toți în echipa, dacă nu nu. Adică cei care vom trage pentru România nu o să facem compromisuri împotriva României, indiferent ce funcții, indiferent ce epoleți, indiferent ce putere au. Pentru că până la urmă, poporul se numește poporul român. Nu se numește poporul sorosist, nu se numește poporul multinaționalelor, este poporul român. Care are dreptul la o viață mai bună, care sigur își pune întrebări. Noi încercăm să îl ajutăm să primească și răspunsuri și anume: domne dar ce se întâmplă cu banii pe care ii plătește România?

Noi suntem certați pentru absolut orice. Aduceți-va aminte că mai suntem certați din când în când că întârziem cu restituirile. Restitutio în integro. Păi hai să spunem celor care..nu știu dacă se mai uită cineva la televizor că.. dar, România a plătit până acuma pe restituiri 14 miliarde de lei. Că să înțeleagă oricine se uită la televizor și să scrie pe hârtie la măsuță adică 140 de mii de miliarde de lei vechi. Atât a plătit România până acuma și cică trebuie să plătească în continuare. Sunt alte state care nu au adoptat acest principiu și care au rezolvat altfel. Nu mai vorbim de și alte restituiri și alte despăgubiri pe care această țară trebuie sa le plătească, că și cum nu știu ce am făcut noi împotriva acestei lumi. Dar România plătește în continuare.

Președintele PSD: Cer Guvernului să intervină de urgență în Energie, în Gaze, în Justiție. Companiile din energie intenționează să declanșeze alte creșteri de prețuri

De asemenea, lupta se duce și cu cei care se uită cu lăcomie, cu lăcomie la resursele noastre. La resursele natural ale României. Și la potențialul energetic. De asemenea, se duce lupta și cu cei care sunt nervoși că România a ajuns în domeniul agriculturii în acești doi ani în fruntea Europei de exemplu la floarea soarelui și porumb. Că am fost primii în Europa care am acordat subvenții nu numai la timp și în avans și că și suma suntem primii in Europa si care am extins sistemul de irigații. Și acum va întreb, in ăștia doi ani de zile comparativ cu cea fost înainte, s-a schimbat cumva pământul in România? Este același pământ.

Adică nu să le dea în avans. Să dea subvențiile din 2015 pe care trebe să le dea în 2016, nu au vrut deloc. Le-au dat prin septembrie octombrie. Normal că acel an a fost compromis. Ce să spun, o coincidență, nu? Adică nu avea niciun interes Cioloș. Nu că ar fi Franța supărată că România e undeva pe primul loc la niște producții agricole. Este doar o coincidență, să nu va gândiți la prostii. Hai să dăm câteva exemple. Că vorbim de afaceri care se fac în România. Domle, dacă tot țipă că România e o țară coruptă, atunci marile companii de ce vin în continuare aici? Adică nu-i deranjează nimeni, nu ii blochează nimeni, uhhh, dar văd că în continuare vin că… și chiar e bine să vină. Hai să dăm câteva exemple ca să nu creadă cineva că suntem noi nebuni sau naționaliști. Că vrem să continuăm să acceptăm în continuare niște farse ale unor șmecheri. Eu nu-s de acord cu asta. Cu toate riscurile pentru mine. Deja m-am obișnuit deja, nu mai am teamă. cum să crezi de exemplu în onestitatea unui mare lanț de hypermarketuri care cu afaceri de miliarde declara profit 0,5%.

Păi te gândești… chiar îi plângi de milă. Cum domle, se chinuie în țară asta de ani de zile, și doar 0,5% profit. Și dup-aia sigur că afli informațiile, că de exemplu cumpără sticlă de suc, nu-i dau numele, e un suc pe care îl bem mulți dintre noi. Nu îl cumpără din România, unde se produce și în România, cu 0,9 lei. Îl cumpără dintr-un paradis fiscal cu 2 lei 20. Și îl vinde cu 2,70. Dacă l-ar cumpără cu 0,9 lei, adică cu 90 de bani din România, și l-ar vinde cu 2 lei 70, profitul, între 0,9 și 2,70, s-ar impozita aici. Pe când așa se impozitează… nu. Adică nu se impozitează într-un paradis fiscal. Și te-ntrebi, coincidența asta așa, chiar n-or ști cei care conduc hypermarketul asta de… de lucrurile astea? de exemplu. O multinațională din Energie. Afaceri grele.

Are profit de 0,8 la mie. Ah, nu mai e la sută, e la mie. Deci gândiți-va cum se chinuie acești oameni. Cum se chinuie acești oameni la afaceri de miliarde de euro, profit doar 0,8 la mie. Eugen Teodorovici, ești pe-aici. Domne, gășiți ceva, niște… mai ajutați-i, că chiar e… problema. O firma mare de telefonie. Cu epoleți. Afaceri între 3 și 4 miliarde. Profitul raportat. Uriaș. 1500 de lei. Domne, e profit. Că să discutăm cinstit. Și eu vreau să va spun ceva. Eu le spun de aici, de la tribuna Consiliului Național tuturor acestora că în România nu e sat fără câini. De mâine… de mâine să finanțeze din nou toate atacurile împotriva mea, a premierului, și-a Guvernului și-a partidului. Să le finanțeze. Dar România nu e sat fără câini. Nu putem stă că momâile, să vedem cum ni se iau resursele, adică o companie a cumpărat o companie românească, dintr-un domeniu, nu dau numele deocamdată, să nu se supere unii din Guvern. Sau de lângă Guvern. A cumpărat, se zice că a cumpărat cu o suma de bani. Acum a dat în judecată statul român și riscăm să dăm aceeași suma de bani, să le-o dăm lor. Și stau să mă gândesc. Mai bine facem altfel. Hai să dăm bani unora pe care să-i convigem să cumpere companiile de la noi și dup-aia să nu le mai luăm niciun fel de impozit. Că probabil că atunci o să fim foarte buni politic. Și foarte corecți cu cei de afară. Astea-s doar câteva exemple stimați colegi. Și mai continuăm. Să vorbim despre… prețul la gaze. Vorbim de gazele din subsolul României.

Înțeleg deasemenea că sub prețul… sub pretextul liberalizării, companiile din energie și din sectorul gazelor naturale intenționează să declanșeze alte creșteri de prețuri. Gazele sunt tot acolo. Se extrag tot de acolo. Utilajele sunt aceleași, instalațiile aceleași, procedurile aceleași. N-a crescut nimic. Prețul de cost e undeva… unii zic 40 de lei pe megawatt ora. Alții zic 27. Eu zic că e 40 și. Nu 27. Și când te uiți că vinde cu 70 de lei, cu 80 de lei, cu 90 de lei, cu 140 de lei pe megawatt, te gândești frate, da ce s-a întâmplat. Adică noi vorbim de gazele din România, din subsolul românesc, care a ajuns și la populație și care de fapt, în loc să ne ajute să dezvoltăm economia și să reindustrializam această țară, vor să o pună pe butuci. Cu gazele noastre. Nu vreau să renationalizăm Cătăline, nu. Vreau să reinstituim regulile corecte. Reguli cinstite. Eu cred că Guvernul, condus de doamna Viorica Dancila, nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament. Și de aici, de la tribuna onsiliului Național, va cer să interveniți de ugență. În ceea ce am vorbit despre domeniile pe care le-am amintit până acuma. În Energie, în Gaze, în Justiție. În.. la jocurile de noroc de exemplu. Acuma este impozit pe profit. Foarte bună măsură, dar ei n-au profit. Uitați-va la cifra de afaceri, totuși.

LiviuDragnea: Guvernul ar trebui să ia măsuri serioase în ceea ce privește lăcomia bancară și evoluția ROBOR

Sistemul bancar. E un sistem de la care orice țară și orice popor așteaptă să sprijine economia. Adică domle să facă profituri băncile, doamne ajută, dar să facă profituri sprijinind economia. Pentru că, te gândești, domle, dacă sprijină economia se dezvoltă, au mai mulți clienți, deci o să facă și mai mulți, și mai mulți, și mai mulți bani. Nu sprijină economia. Și eu zic că Guvernul ar trebui să ia măsuri serioase în ceea ce privește lăcomia bancară și evoluția ROBOR. Noi suntem în situația în care ne uităm cu toții, că un popor blând ce suntem și de bună-credință, cum se joacă marile bănci între ele, și stabilesc ele dobânda pe care trebuie să o plătească românii. Și hai să va dau câteva… date.

Deci sistemul bancar nu sprijină economia, este cu mult sub media europeană, și de exemplu, avem cele mai mari diferențe între credite… între dobânzile la credite și cel la depozite. Diferențe de 7% în România, în condițiile în care Uniunea Europeană este… această diferența de 2,1%. Și acolo sistemul bancar sprijină economia. La noi nu. În schimb, te întrebi domne, pe ce fac profit dacă nu sprijină economia? Pe jocul cu ROBOR-ul. Pe care îl stabilesc între dumnealor. E foarte bine că au făcut profit. De exemplu anul asta au făcut profit 5,6 miliarde de lei. Perfect, să facă și mai mult. Dacă făceau profitul sprijinind economia erau în regulă, dacă nu, eu zic că orice lăcomie în orice domeniu trebuie să fie ponderat. Și eu sunt sigur că aveți suficiente metode, suficiente idei, pentru că foarte rapid, adică nu peste un an sau doi, foarte rapid să apară aceste măsuri. Și multe altele.

Eu sunt absolut convins că poate chiar săptămâna asta… domnule Teodorovici, sunteți aici? Darius Valcov e pe aici? Coruptule, unde ești? Deci doamna Dancila, dumnealor puneți-i la treaba că eu va spun că o să facă o treaba bună. Și sunt multe alte, și cu companii de telefonie mobilă, toți vorbim la telefon, spre… satisfacția securiștilor. Dar, poate ar fi bine când discutăm despre taxele pe care trebuie să le plătească, să plătească așa cum trebuie în România. Nu vrem să punem bir, doamne ferește, dar doar vorbim de niște chestiuni destul de civilizate. Deasemenea, întreb. Cei care conduc Autoritatea pentru Protecția Consumatorului.. uhhh, e în sala cel care conduce Autoritatea asta? Nu bat bine până acolo, dar cred că tu ești. ( bea apă) Cel care conduce autoritatea Sanitar-Veterinară este? Nu e bine.

Deci, stimați colegi, am mai avut discuție cu voi, și eu și știu că doamna Premier a fost și mai dura. Se pare că degeaba. Deci în România intră alimente pline de otravă. Pline de chimicale. Alimente care au calitate mult inferioară față de aceleași alimente vândute în țările de origine. Și eu va întreb, ultima dată. Eu personal, de la partid, nu decid eu, Guvernul decide. Dar va întreb eu. Ce va lipsește să începeți acest program de protecție a copiilor români și de protecție a cetățenilor români, să nu mai consume alimente otrăvite. Va lipsește curajul? Deci vă lipsește curajul? Dacă vă lipsește curajul e grav pentru că bărbăția nu se cumpără de la librărie. Vă lipsește aparatura? Dotați-vă. Vă lipsesc specialiștii? Aduceți-i. Sunt deja 2 ani de zile de când am vorbit despre asta și în continuare România este inundată de produse contrafăcute, de alimente care sunt pline de otravă, de alimente și de nu numai de alimente, de produse care au o calitate inferioară. Pentru că e România. Și putem face ce vrem acolo. Eu va rog foarte mult să o luați foarte în serios, și doamna Prim Ministru.

Să nu mai acceptați întârzieri. Va rog să le cereți până la sfârșitul anului care este planul de măsuri, necesarul de fonduri și de când îl pun în aplicare. Nu sunt în stare să protejeze cetățenii români, să meargă acasă. Da, să mai facă… un dosar la DNA. Pentru trafic de influență. Să meargă acasă. Posturile în care sunt numiți unii sau alții nu mă… nu mai tratați că niște.. că pe niște sinecuri. Asumați-va responsabilitatea. Că oamenii asta așteaptă de la noi. Acuma. Doamna Premier, de ziua ei, mi-a dat o veste foarte bună. Că va aprobă foarte curând, până la sfârșitul anului, cele trei programe majore pentru România de care am discutat, despre care am discutat de curând. Fondul de investiții locale de 10 miliarde de euro. (aplauze) Fondul de Dezvoltare a sistemului Balnear din România de 310 milioane, pentru 31 de stațiuni balneare. (aplauze) Și schema de ajutor de stat pentru 1000 de grădinițe olimpice cu profit sportiv. (aplauze) De-abia aștept să le văd aprobate, avizate, inclusiv de justiție.

Și de finanțe. Deasemenea, ce mi-a mai spus doamna premier, și m-a asigurat că așa va fi. Anul viitor punctul de pensie va crește la 1265 de lei. Și pensia minimă de la 640 la 704 lei. Și înainte să ne mai întrebe Iohannis dacă avem bani de pensii sau de salarii, să-i spunem lu Iohannis că veniturile bugetare au crescut… cu 60 de miliarde de lei, Darius? A fugit asta. La balcon? Eugen, cu cât au crescut veniturile bugetare? Cu 60 de miliarde?Zi mă, că nu te aud. Eu nu bat până acolo, văd doar pe Anca, pe tine nu te văd. Da sau nu? Păi spune-i lu ăla că avem bani suficienți, și o să avem mai mulți bani. Toți funcționarii, toți funcționarii vor primi anual două salarii minime pentru cheltuielile de hrană, iar din câte știu ați stabilit cu cadrele didactice o majorare a sporurilor cu 10%. Ceea ce, eu zic că e important. Dar. Există și un dar. Cu dragă inima și cu toată încrederea și determinarea și convingerea, am susținut în 2016 când am lucrat împreună cu colegii la programul de guvernare o creștere a salariilor.

Efectele benefice sunt multiple. Au început să se vadă da o să se vadă în continuare. Dar, nu putem să ne uităm doar la creșterea salariilor și să nu ne gândim și la eficientă funcționarului public. Din păcate. Din păcate, sunt destui funcționari publii care consideră acele pasuri că pe niște sinecuri. Guvernele vin, pleacă, miniștrii vin și pleacă. Noi chiar putem să spunem chestia asta. PSD-ul. Că partid. Și ca premier. Dar oamenii, românii, așteaptă și eficientă de la funcționarii publici. Așteaptă și un tratament corect din partea funcționarilor publici. Așteaptă de exemplu să nu mai întârziem atât de mult în fiecare minister cu 13 semnături care sunt dată înainte de ministru și care spun în final, nu se poate.

Dragnea: Declarați autostrăzile investiții de interes strategic. Să nu ne mai batem pe ce desenăm pe hartă

Nu putem să facem autostrada, nu putem să luăm acordul de mediu, nu putem să facem licitația aia, nu putem să facem studiul ăla, nu putem. Și unde suntem? 2018 decembrie. Pff, 30 de ani, nu? Aproape. Și autostrăzi nu avem. Unul din obiectivele uriașe pe care le aveți, doamna prim ministru, este ca două autostrăzi să plece din București și să ia… să ajungă deja in Vest. Prin Borș și prin Nădlac. Autostrada Moldovei de care s-a vorbit aici. Autostrada Unirii. Autostrada Sudului. Fosta Autostrada Bechtel. Craiova-Pitești, Sibiu-Pitești. Toate cele care sunt trecute pe master plan, și cele… toate care sunt trecute pe master plan. Vedeți că n-am zis nimic de Videle, și ar trebui să ne gândim și la asta. Avem Brașov-Buzău-Moldova, avem Buzău-Focșani, Focșani-Buzău-Brăila, avem uhh Buzău-Brăila, avem Brăila-Tulcea, șoseaua costieră până jos, dar oameni buni. ai să nu ne mai batem pe ce desenăm pe harta. Cu actualul sistem și cu actuale proceduri durează foarte mult. Nu e problema de bani. Vreau să înțelegeți lucrul asta. Nu este problema de bani. Împreună cu domnul Tăriceanu și cu doamna prim ministru, am hotărât acum 2 săptămâni să purtăm și noi discuții chiar cu funcționarii. Doar să ascultăm. Nu să influențăm. Am plecat de acolo, toți 3, cu o idee. Da ce, credeați c-am plecat ca fraierii sau cum? Că d-ăștia specialișți în datul cu părerea care doar se vaită și n-au soluțîi, e pământul plin.

Deci, doamna Prim Ministru, aveți toată susținerea noastră, să stabiliți că aceste autostrăzi, proiecte de autostrăzi cuprinse în master plan, la care trebuie să adăugați și o autostrada a Nordului, care e foarte importantă, nu putem lasă zona de Nord, toate județele din Nordul României, cu un potențial turistic de dezvoltare uriaș, să nu fie legate la autostrada, să nu fie legată la turism, la comerț și la dezvoltare până la urmă și la șansă de dezvoltare. Cen.. inelul Bucureștiului. Toate aceste lucruri nu le vom putea face în viață noastră, nu în mandatul nostru, pe această procedura. Domle, declarați-le investiții de interes strategic, pentru securitatea națională a României. Nu avem altă varianta. Veți fi certată, vom fi certați, că vrem să ieșim din UE, că vrem să ieșim, să ne mutăm pe luna, să… Știți care e cel mai important lucru? Să înceapă să se construiască și să meargă românii pe autostrăzi. Și să ne certe. Nu furăm bani de la nimeni, nu luăm bani cu japca de la nimeni, doar vrem să facem autostrăzi. Ce șansă să aibă România? Adică toate drumurile să oprească în munți? Nu, nu putem să traversăm munțîi? Adică Constanța, București, Craiova, d-aici să meargă mai departe? Nu putem să dăm șansă Moldovei să devină o zona cu mare dezvoltare, că potențial are? Când vreodată? Niciodată. Dată viitoare, da cred că n-avem voie, ne mai fac ăștia un dosar, Călin. Dacă mai facem o întâlnire cu funcționarii îi înregistrăm. Că dacă aveam filmulețul îl puneam acuma, nu trebuia să mai vorbesc eu de aici de la microfon. Că să se îngrozească toată țară. Cu peștera cu lilieci, cu drumul urșilor, cu nu știu care albina verde.

Site-uri, ne site-uri, domle respectăm toate aceste condiționalități, dar nu putem în această procedura, în această… în acest sistem în care s-a făcut o industrie. Contestăm, contestăm la contestațîi, și eventual dup-aia când ar trebui să începem să lucrăm avem claim-uri. Nu știți ce sunt astea. La primarii încă n-au ajuns. Încă n-aveți problema cu claim-urile. Claim-uri înseamnă de fapt c-aia nu muncesc… Spune domle-n data de, la ora de trebuia să vină să faci nu știu ce. Tu n-ai făcut, ai întârziat cu o ora. 10 milioane de euro. Cât are Ministerul Transporturilor de plătit claim-uri acuma? 2 miliarde de? 2 miliarde de lei are de plătit… eu știu că mai mult mă, dar mă rog. 2 miliarde de lei are de plătit Ministerul Transporturilor acuma nu pe lucrări făcute. Pe claim-uri. Deci putem să facem și Ministerul Claim-urilor, că va fi ministerul cu cei mai mulți bani, cu un buget uriaș. Și lui ?? ce dracu n-avem autostrăzi? Păi cum să avem, dacă unii funcționari asta urmăresc. Să vadă cum mai blochează procedurile, cum blochează ce tre să facă ministerul, cum fac ei să nu plătească facturile. Că să vină cererea cu claim-uri.

Normal că firmele, în general, nu românii fac asta, nu mai au angajați aici. Păi de ce să mai muncească? Vine luna, vine claim-ul. Vine claim-ul, ia banutu. Se face autostrada? Nu. Banii pleacă din buget? Da. Și noi să continuăm tot așa, să înțeleg? Nu mai merge. Românii ne vor judecă dacă le facem aceste lucruri. Au trecut 2 ani. Am crezut și io și alții că putem în stilul lor să facem lucrurile astea. Nu putem. Tre tăiat nor.. nodul Gordian, dăm drumul la autostrăzi. Punct. Când vor fi făcute autostrăzile n-o să vină să le ia nimeni. Nu le ia nimeni la spinare. Rămân făcute. O să mai facă probabil unii niște dosare. Asta e. Dar autostrăzile rămân. Noi cu asta vom rămâne în istorie.

Președintele PSD: Sunt prea multe agenții, sunt prea mulți oameni în agenții

Deci vorbeam de personalul bugetar. Încă sistemul public nu este așezat cum trebuie. Instituții umflate și alte instituții care au nevoie de personal. De exemplu pentru recalcularea milioanelor de dosare pentru pensionari, trebuie Olguța, cât? 1500 de oameni. Domnul Marius Budai e în sala? Tu cât zici că trebuie, câți oameni zici Marius că trebuie? V-ați vorbit? Bun. Uite mă că învață, ai zis, ti-am ziss io că învață. Tu nu mai ești în Guvern. Deci pentru ăștia 1500 de posturi care trebuie create. Adică ce să facem? Lăsăm în continuare tot sistemul așa și mai aducem din afară.

Nu cumva în situații de genul asta, domle, luăm din altă parte și ducem unde e nevoie? că totuși sunt instituții ultra umflate. Eu personal nu știu cum au loc. De exemplu la Parl.. la Parlament știu cum au loc. Că nu mai au loc parlamentarii. Să nu credeți că parlamentarii au birouri. Nici vorba. Au holuri. Și câteodată acces în sala, uite cum e aici, astăzi. Adică, mulțumiți-va totuși, am avut acces în această sala. Ne-a aprobat secretarul General. ?? întrăm mă aici, că erau blocate. Bun, deci, eu cred că tre să intrați serios să faceți o analiză a sistemului bugetar, o să țipe toți că dăm afară mii de oameni. Poa să țipe, până la urmă important e ce se finalizează, și cred că domnii min… și doamnele miniștrii din guvernul condus de doamna Viorica Dancila nu se vor mai opune când li se va cere… când li se vor cere cele două lucruri importante: descentralizarea. Eu… sfatul meu prietenesc, s-o luați foarte în serios.

Adică, deja după sfântul Ion, într-o săptămâna, știu că doamna premier va așteaptă cu proiectul de descentralizare. Eu va dau din casă, că doamna nu vrea să va mai avertizeze pentru că e decizie pe care a luat-o de mult. Și d-abia va așteaptă la cotitură și zic să n-o luați în glumă, și 2. O reorganizare a ministerelor. Câte instituții sunt intr-un județ Olguța de la… vreau să-l scot pe Marius Budai, d-aia te întreb pe ține. La Ministerul Muncii. 4. Atâtea agenții sunt în România. Care s-au inventat, dup-aia s-au autoinventat, și și-au și pus niște taxe că să poa să aibă uhh finanțare și când ii întreb, da noi avem autofinanțare, da din ce autofinanțare? Că plătește romanul. Aduci de acasă? Sunt prea multe agenții, sunt prea mulți oameni în agenții. Sunt instituții care au nevoie de oameni, care au nevoie de posturi, și nu poa să aibă, pentru că sunt altele care sunt disproporționate. Și cred că miniștrii o să aibă curaj să facă și lucrul asta. Deci, în încheiere, așa cum bine știți, nicio bună guvernare nu rămâne nepedepsită. Am văzut că deranjăm prea multe interese și din țară și din afară țării. Dar mie îmi spune ceva, asta înseamnă că suntem pe calea bună.

Faptul că generăm atâta nervozitate din partea celor pe care vrem să ii punem să lucreze în mod cinstit în România înseamnă că suntem pe calea bună și că România nu mai este la cheremul acestor acestor interese străine. Asta este cel mai important lucru. Nu e ușor, să știți, chiar nu e ușor, și va spun cu toată sinceritatea, gândindu-mă la Viorica Dancilă, gândindu-mă la miniștrii, la membrii cabinetului, la membrii cabinetelor, toți care au fost, la Călin Popescu Tăriceanu, la mine și la alți colegi, la Florin Iordache, la alți colegi, nu e absolut deloc ușor să iei decizii bune pentru țară ta, pentru că orice decizie bună pentru țară ta deranjează niște interese. Dar, chiar dacă aceste interese sunt interese uriașe, susținute cu resurse uriașe, întreținute de instituții care încă mai au forță, neconstituțională, că forță normală tre s-o aibă în România. Știind totuși toate aceste lucruri, răspunsul meu este categoric. Eu nu cedez (aplauze) Și vreau să vă întreb. După tot ce am vorbit, după tot ce ați văzut, voi vreți să cedați?

Oamenii din sală: Nuuu.

LiviuDragnea: Voi vreți ca România să capituleze?

Oamenii din sală: Nuuu.

LiviuDragnea: N-am auzit.

Oamenii din sală: Nuuu.

LiviuDragnea: Vreți că România să capituleze?

Oamenii din sală: Nuuu.

LiviuDragnea: Așa da. Deci. Stimați colegi, PSD-ul nu cedează, nu capitulează, eu îndrăznesc cu tărie, în continuare, să cred în România, mergem mai departe, mergem înainte, și vom câștigă. Doamne ajută. Acuma pot să îi urez la mulți ani doamnei Viorica Dancila, dar îi urez la mulți ani și colegei noastre, Claudia Țapadel, este și ziua ei. La mulți ani celor două colege, ne vedem jos. Doamne ajută. Sărbători fericite.

Foto: Hepta

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cuvântul „legionar” a fost cel mai căutat pe dexonline, în noaptea alegerilor, la diferență notabilă...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Rezultate provizorii: Călin Georgescu vs. Elena Lasconi în turul II. Diferenţă de 2.742 voturi între...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Breaking News: Marcel Ciolacu a demisionat de la PSD! Primele declarații ale președintelui de partid
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Anunțul RAR pentru cei care vor să facă ITP-ul
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Călin Georgescu, culisele victoriei. Grupul de interese care l-a susținut, împotriva voinței românilor
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Ce ar fi fost un sunet misterios auzit în apele Antarcticii în anii ’60?