Revelion 2019. COLORATE, MARI și ZGOMOTOASE. Unde poți admira cele mai spectaculoase FOCURI DE ARTIFICII din lume

Revelion 2019. COLORATE, MARI și ZGOMOTOASE. Unde poți admira cele mai spectaculoase FOCURI DE ARTIFICII din lume
Publicat: 30/12/2018, 13:42

Orașe din toate colțurile lumii se întrec în organizarea celor mai spectaculoase focuri de artificii de Anul Nou. Turiștii au început să își aleagă destinația pentru Revelion și în funcție de spectacolul pirotehnic pe care îl oferă orașul ales.

Unul dintre orașele în care Anul Nou vine cel mai devreme, datorită fusului orar, este Sydney, în Australia. Când în alte locuri de pe glob se fac ultimele pregătiri, la antipozi cerul ia foc deasupra portului și mai bine de un milion de oameni se adună pe chei sau în ambarcațiunile care plutesc în golf. Printre atracții se numără și declanșarea sistemelor pirotehnice montate pe impresionantul pod din port.

În Hong Kong luminile aprinse de pirotehniști pe cer sunt evenimentul principal al nopții dintre ani. În 2019, portul Victoria este luminat de focuri de artificii și coregrafii cu fascicule de lumină gândite astfel încât profilul spectaculos al orașului să fie pus în valoare.

Spectacolul adună mii de curioși pe chei, dar cei care vor să evite aglomerația pot să aleagă între o ambarcațiune de pe care să urmărească exploziile din cer sau o terasă, iar temperatura de aproximativ 12 grade fiind cât se poate de potrivită pentru ceremonia programată în aer liber.

Petrecerea de anul nou din Bangkok este una dintre cele mai căutate destinații din Asia. Petrecerea începe la 18:30 și continuă până după miezul nopții când artificiile și lampioanele lansate pe cerul Thailandei deasupra Asiatique Wheel.

Cum ar fi să alegi cel mai romantic oraș din lume pentru petrecerea de Revelion și să primești ca bonus și un spectacol unic de artificii la miezul nopții? La Paris, noaptea dintre ani vine cu aglomerație pe Champs-Elysees unde mulțimea se adună din Place de la Concorde până la Arcul de Triumf pentru a ciocni pahare de șampanie, iar focurile de artificii sunt însoțite de proiecții festive pe clădiri.

Londra se laudă cu una dintre cele mai cunoscute imagini de anul nou din Europa. Cel puțin cei care încă se mai consideră parte din continent. În jur de 250.000 de turiști sunt așteptați să urmărească doar de pe Tamisa luminile multicolore care vor aprinde de pe cer fațadele istorice ale Podului Londrei și Parlamentului.

Cerul se luminează în Edinburgh, Scoția,deasupra castelului, iar festivitățile încep de pe 30 decembrie, cu o procesiune cu torțe inspirată din cultura vikingilor. Nu mai puțin de 4 tone de materiale pirotehnice sunt puse la bătaie pentru o experiență unică pentru a marca Hogmanay, ultima zi din an.

În Islanda, la Reykjavik, artificiile sunt interzise în mod normal. Dar interdicția este anulată de Anul Nou. Cei 200.000 de locuitori profită din plin de moment și aprind focuri uriașe în spiritul unei tradiții păstrate din Evul Mediu. Tradiția spune că la trecerea în noul an este bine să arzi lucrurile vechi pentru a face loc celor noi.

Coborârea globului de pe Times Building, la New York, este o tradiție care a început în 1907. La început era vorba despre o bilă de lemn construită pe un schelet metalic care cântărea 320 de kg și era luminată de 100 de becuri. Acum, sistemul de iluminare al sferei cu un diametru care se apropie de patru metri include 30.000 de leduri colorate și întregul dispozitiv ornat cu 2.700 de panouri de cristal Waterford cântărește mai mult de cinci tone.

Cei care vor să scape de grupurile de turiști ies din Manhattan și trec peste East River în Brooklyn, unde au parte de artificii și concerte gratuite în Prospect Park ori se adună la House of Yes pentru un spectacol cu acrobație aeriană.

Nu mai puțin de două milioane de persoane se adună în fiecare an la Rio De Janeiro în Brazilia pentru a întâmpina anul nou la lumina artificiilor pe plajă.

În Chile, la Valparaiso, petrecerea de anul nou ține trei zile. În port, trecerea dintre ani este marcată cu un spectacol pirotehnic de patru ore, în timpul căruia artificiile sunt lansate de pe 17 platforme maritime răspândite de-a lungul coastei.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
"Eu sunt cel pe care îl căutaţi!" Autorul masacrului din Germania s-a predat. Atacul cu...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Cutremur în politică. Gabriela Firea se răzbună: Nimic nu e pierdut
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Gestul impresionant al lui Ed Sheeran pentru Chris Hemsworth în timpul concertului de la București
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Suntem cu un pas mai aproape de implanturile care să trateze epilepsia