Prima pagină » Știri externe » Parisul SUB ASEDIU. Protestele Vestelor Galbene fac RAVAGII: Un manifestant și-a pierdut O MÂNĂ, mașini INCENDIATE lângă Turnul Eiffel și polițiști ATACAȚI

Parisul SUB ASEDIU. Protestele Vestelor Galbene fac RAVAGII: Un manifestant și-a pierdut O MÂNĂ, mașini INCENDIATE lângă Turnul Eiffel și polițiști ATACAȚI

Parisul SUB ASEDIU. Protestele Vestelor Galbene fac RAVAGII: Un manifestant și-a pierdut O MÂNĂ, mașini INCENDIATE lângă Turnul Eiffel și polițiști ATACAȚI
Proteste Vestele Galbene #13. Un protestatar și-a pierdut o mână în explozia unei grenade aruncată de polițiști pentru a opri forțarea intrării în curtea Adunării Naționale din Paris. Vezi ce s-a întâmplat cu manifestantul

Un manifestant și-a pierdut mâna în timpul violențelor, iar pe rețelele de socializare s-a notat că manifestantul a fost rănit astfel după ce polițiștii au aruncat o grenadă, relatează postul France 24.

Victima este un fotograf al Vestelor Galbene care poza mulțimea ce încerca să dărâme gardul Adunării Naționale. Cu toate acestea, circumstanțele exacte ale incidentului nu sunt cunoscute încă.

Autoritățile pariziene au informat că protestatarul rănit a fost transportat la un spital local de către serviciile de intervenție.

Pe internet au apărut imagini cu un membru al forțelor de ordine lovit cu piciorul în figură de un bărbat care nu purta vestă galbenă.

De asemenea, au apărut și imagini în care manifestanții incendiază mai multe mașini.

O mașină a fost incendiată chiar lângă Turnul Eiffel, polițiștii blocând circulația.

Protestatarii nu s-au oprit aici. Au distrus ușa, un bancomat și au spart mai multe geamuri ale unei bănci din Paris, conform imaginilor apărute pe rețelele de socializare.

Zece persoane au fost reținute de polițiști.

Manifestații au loc și în alte orașe ale Franței, la fel ca în ultimele 12 săptămâni. Sâmbăta trecută, în toată Franța au manifestat 58.600 de persoane. 

Deși protestele Vestelor Galbene – care își iau numele după vestele fosforescente purtate de protestatari, cele care sunt obligatorii pentru toți șoferii – au început în noiembrie ca o revoltă împotriva creșterii prețului la carburanți, politicienii locali susțin că furia cauzată de decizia din vara lui 2018 de a impune o viteză maximă de 80 km/h pe șoselele secundare a jucat un rol important în mobilizarea protestelor în provincie.

Foto: Hepta

Citește și