Samaira are 10 ani și este antreprenor. În urmă cu doi ani a creat jocul CoderBunnyz care îi învață pe copii secretele programării, îmbinând trei elemente de care puștioaica e pasionată: liniile de cod, jocurile și iepurașii. Anul trecut jocul a fot implementat în peste 100 de școli din SUA, la orele de informatică. Samaira a dezvoltat o pasiune pentru IT, urmărindu-l pe tatăl său care lucrează în domeniu. Încă de la șase ani, fetița a început să cunoască tainele IT-ului. Jocul care conține concepte despre secvențe de cod, rezolvarea blocajelor, strategie și soluționarea problemelor a atras atenția companiilor Microsoft Intel și Google, care au invitat-o pe Samaira să participe la conferințe. Google i-a propus fetiței să lucreze pentru ei, după ce își termină studiile. Samaira a ezitat să dea un răspuns afirmativ, menționând că se mai gândește, pentru că îi place să fie antreprenor.
Samaira Mehta a apărut de mai multe ori la știri și a început să vândă jocul pe Amazon.
„Am vândut 1.000 de jocuri, deci peste 35.000 de dolari, și a fost pe piață timp de un an”, a declarat Samaira Mehta. De asemenea a câștigat și un premiu în valoare de 2500 de dolari, în 2016, scrie Business Insider.
De când și-a scos pe piață jocul CoderBunnyz a avut ocazia de a face cunoștință cu o mulțime de personalități. Unul dintre cele mai emoționante momente a fost pentru Samaira întâlnirea cu Michelle Obama. Michelle Obama și Sheryl Sandberg, directorul de operațiuni al Facebook, sunt femeile care o inspiră pe fata care urmărește mereu să învețe ceva de la cei din jur. A lansat și o serie de interviuri pe canalul ei de Youtube, unde vorbește cu oameni de succes din diverse domenii, de la educație și până la jurnalism. Ea s-a întâlnit de asemena și cu Mark Zuckemberg, pe care l-a colindat de Halloween și căruia i-a povestit despre jocul inventat de ea. „Îl întâlnisem în sfârșit. Când i-am povestit despre jocul meu, mi-a spus să o țin tot așa pentru că fac o treabă bună.”
Samaira ține și ateliere de programare pentru elevi în școli și biblioteci, unde îi învață pe copii regulile jocului pe care l-a inventat. Fata și-a reinvestit banii câștigați, pentru a crea un nou joc bazat pe programarea inteligenței artificiale.