„Aceste proteste sunt niște manifestări ilegale, cu încălcarea legii, încă o agresiune împotriva legalității în această țară”, a declarat la RFI deputatul PSD Nicolae Bacalbașa.
El consideră „justă” ordonanța de urgență care modifică legile justiției.
„În ceea ce privește Ordonanța, mie mi se pare, din punctul meu de vedere, o măsură justă, care se înscrie în efortul de a corecta o instituție care a deviat de la scopurile ei, justiția din România din ultimii ani, care din nefericire a devenit o justiție selectivă, non-democratică și fără îndoială că beneficiarii, unii interni, alții mai ales externi a acestei deviații a justiției se opun cu ferocitate intereselor lor. Deci este o luptă politică în care se folosesc mijloace ilegale și din nefericire, organele statului nu aplică legea, asta mi se pare regretabil”, a adăugat parlamentarul social-democrat.
Bacalbașa a criticat Uniunea Europeană.
„Eu țin la Uniunea Europeană, dar țin la o Uniune Europeană în care toate statele participante să fie membri de bună credință și să existe o coeziune așa cum s-a declarat oficial că vom căuta să ajungem la același nivel economic și nu un sistem, așa cum spunea Bismarck, ca să cităm un neamț celebru, că în orice uniune există un cal și un călăreț”, a conchis deputatul PSD.
În iunie 2018, Bacalbașa a fost bruscat și huiduit de către protestatarii care se aflau în fața Palatului Parlamentului, acesta având nevoie de jandarmi, pentru a nu fi rănit în parcul Izvor.
Protestarii care se aflau în fața Palatului Parlamentului, l-au observat pe deputatul Nicolae Bacalbașa în timp ce ieșea din instituție și l-au huiduit. De asemenea, l-au bruscat și i-au adresat numeroase jigniri. Nicolae Bacalbașa a avut nevoie de protecția jandarmilor, pentru a putea traversa în siguranță parcul Izvor și a ajunge la stația de metrou.
„Nu scăpați!”, „Comunistule!”, „Hoții!”, sunt doar câteva dintre lozincile pe care protestarii i le-au adresat lui Bacalbașa.
Câteva zeci de persoane se află, miercuri, în fața Palatului Parlamentului, pentru a-și exprima nemulțumirea față de recentele modificări ale codurilor penale. Ei susțin că prioritățile aleșilor nu sunt domenii ca sănătatea sau educația, ci „salvarea din fața acuzațiilor penale”.