Doar ce și-a încasat banii de la Buget pe luna februarie – 3.480.796,01 lei noi! – că PNL a și pus-o de un nou sondaj. N-o fi costat precum cel din urmă cu câteva luni (300.000 de euro), dar ieftin n-a fost, de vreme ce PNL, cu 27.9 la sută, a întrecut PSD, care are doar 24.6 la sută și scade vertiginos (cifrele de după virgule funcționează ca ancore de real).
Între timp, urmașul Brătienilor, semi-șomerul chitarist Ludovic Orban, și-a trimis – cum le zice? – comunicatorii pe sticlă să-și exhibe invidia că PSD umflă mai mult (7.597.299,16 pe februarie). E drept că, mai peste tot în UE, partidele parlamentare primesc o subvenție (însă baza rămâne în cotizații), doar pe Dâmbovița curg purcoaiele de bani.
În „Sertarele cu secrete” (Editura Corint, București 2017, pag. 303-305), Despina Skeletti-Budișteanu a păstrat câteva documente de preț din arhiva tatălui său, între care și câteva note ale Sabinei Brătianu-Cantacuzino (1863/1944):
„În 1865 noiembrie – 1866 (…) această călătorie de propagandă (aducerea domnitorului Carol I), prin presă, în străinătate, costase bani mulți. Guvernul din țară nu i-ar fi dat. Tata a cheltuit din punga lui și, când a trebuit să plătească datoria făcută, a vândut moșia de zestre a mamei, Pleșoiul, care era în familia noastră de mai multe generații, și i-a înlocuit-o, în actul dotal, prin moșia lui, Sâmburești – precum vânduse Lereștii, Mălurenii, Brătienii, după 1848 (…). Toată politica liberală era susținută cu averea Brătienilor, Goleștilor, Roseteștilor și a tuturor acelora care dispuneau de ceva”.