Iohannis, despre GAFA premierului: Dăncilă a pus PE BUTUCI relația României cu lumea arabă/ Șeful statului, către Guvern: Așa NU se poate conduce o țară

Iohannis, despre GAFA premierului: Dăncilă a pus PE BUTUCI relația României cu lumea arabă/ Șeful statului, către Guvern: Așa NU se poate conduce o țară
Publicat: 25/03/2019, 18:44
Actualizat: 12/04/2019, 13:53

„Eu am avut un program cam strâns, cum se spune. Trebuia să merg repede de aici să fiu gazda unui dineu pentru un musafir important și drag. Regele Iordaniei trebuia să vină, dar datorită diletantismului dnei prim-ministru, care ne-a stricat relația cu această zonă, nu mai este cazul”, a declarat Klaus Iohannis la reuniunea Asociației Orașelor din România.

El a mai spus că regele Iordaniei „s-a simțit personal jignit de abordarea doamnei prim ministru la acel congres din SUA” și a contramandat vizita.

„Este o reală problemă pentru România asta, cred că vă dați seama România a construit o relație de încredere cu lumea arabă și asta este una din puținele constante ale… a fost cel puțin până ieri una din puținele constante din politica externă a României unde ca stat am avut atitudine fermă, corectă față de parteneri, acum doamna a reușit să o pună pe butuci și pe asta. Asta nu e o glumă. E foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic”, a mai spus șeful statului..

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita pe care o avea planificată în România după ce premierul Viorica Dancilă a anunțat că ambasada României în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit site-ului Arabnews.com.

Iohannis, către Guvern: Așa nu se poate conduce o țară

Președintele a acuzat Executivul pentru că nu guvernează „sustenabil și previzibil”, în contextul adoptării „pe picior, în ultimul moment și fără consultări” a OUG 114/2018. „Așa nu se poate conduce o țară”, a mai spus șeful statului.

„Guvernarea trebuie să se facă într-un fel care este și sustenabil și previzibil. Exact aceste lucruri nu se întâmplă. Așa nu se poate conduce o țară. Nu poți să vii în 28 decembrie cu o ordonanță care nu este corelată cu nimic altceva, s-o pui pe masă, s-o aprobi și să fie valabilă de la începutul anului fără consultări cu asociațiile de primari, fără consultări cu specialiștii din domeniu, fără măcar a corela legislația cu alte piese de legislație care sunt importante în diferite domenii. Sunt de acord că un Guvern poate să-și schimbe diferite abordări pe fiscalitate, pe licitații, dar nu pot să fiu de acord ca aceste lucruri să se facă pe picior, în ultimul moment și fără consultări”, a declarat Klaus Iohannis la reuniunea Asociației Orașelor din România.

El a mai spus că modificările aduse de OUG 114/2018 sunt „neavenite”.

„Dar asta este părerea mea, am argumentele mele. Poate Guvernul are alte argumente și zice că sunt foarte bune. Trebuia începută discuția undeva acum un an, consultați toți partenerii, la jumătatea anului trecut adoptată legislația, corelată urgent cu restul și atunci se putea intra în acest an cu o legislație care îi pune pe oameni în situația în care pot gestiona problemele. Această metodă de a da OUG și pe urmă vedem cine strigă mai tare cu ăla vorbim și rezolvăm o parte din problemă și restul să se decurce este pur și simplu inacceptabilă. Așa se poate rezolva eventual o criză sau o calamitate, dar aia trece repede. Dar nu se poate să se schimbe întreaga regulă pentru domenii mari din România fără consultări, fără să dai timp oamenilor să-și pregătească lucrurile. Asta este problema. Guvernul nu lucrează transparent, nu se consultă cu cei vizați de legislație și atunci problemele evident că apar și fiecare bâlbă și fiecare corectură negândită agravează chestiunea în loc s-o rezolve”, a adăugat șeful statului.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Simion explică modul în care va oferi românilor apartamente ieftine
Cine este șoferul care a ucis un copil de 9 ani pe Șos. Gării Cățelu....
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
„S-a umplut paharul”. Ungaria reacționează furios la acuzațiile Poloniei: „Mult timp am tolerat provocările”
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a...
Actrița CELEBRĂ care a murit SUBIT la 32 de ani. Abia acum ies la iveală...
Accidentul din Pantelimon: Momentul în care șoferul vinovat fuge după ce a spulberat doi copii,...
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani...
Câți bani vor primi pensionarii la recalculare! Ministrul Muncii și Șeful Casei de Pensii au...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Noi imagini cu Dacia Bigster. Noul SUV de la Dacia va decima concurența - GALERIE...
UE pregăteşte terenul pentru o posibilă revenire a lui Donald Trump la Casa Albă. Ce...
Cum au MIGRAT de fapt OAMENII ANTICI? Aceștia ar fi AJUNS până în...
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Trei destinații de vis. Poți merge cu autobuzul
Când începe Asia Express – Drumul Zeilor. Premiera sezonului 7 aduce patru ediții consecutive
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani...
Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana....
Scandal la deschiderea Jocurilor Olimpice 2024! Mesajul transmis de organizatori după ce scena asemănătoare „Cinei...
BANCUL ZILEI. - Bulă, de ce n-o săruţi pe tanti Mioara?
Ciocnirea orgoliilor! Cine a elaborat planurile militare pentru ofensiva din vara anului 1917?