Teodor Meleșcanu și secretarul de stat american Michael Pompeo, discuții despre candidatura României la un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU

Teodor Meleșcanu și secretarul de stat american Michael Pompeo, discuții despre candidatura României la un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU
Publicat: 02/04/2019, 09:39
Actualizat: 12/04/2019, 13:49

„Ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu a avut o întâlnire oficială de lucru, la Washington, cu secretarul de stat american Michael Pompeo, la 1 aprilie. La întrevedere au mai participat ambasadorul României în SUA, George Maior, subsecretarul de stat pentru afaceri politice, David Hale și asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene, Philip Reeker”, informează MAE într-un comunicat de presă remis marți MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au abordat o gamă largă de subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, subliniind interesul și eforturile comune ale ambelor guverne, român și american, pentru dezvoltarea și intensificarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. Ministrul român a subliniat importanța vizitelor bilaterale la nivel înalt la Washington și București pentru dezvoltarea relației bilaterale.

„Discuția a vizat de asemenea o evaluare a priorităților de securitate transatlantică, în anticiparea reuniunii ministeriale dedicată aniversării a 70 de ani de la înființarea Organizației Atlanticului de Nord. Ministrul Teodor Meleșcanu a apreciat parteneriatul strâns cu Statele Unite în domeniul securității, scoțând în evidență rolul strategic al României și al cooperării româno-americane în asigurarea unei abordări integrate a măsurilor de apărare și descurajare pe flancul estic al NATO. Totodată șeful diplomației române a accentuat importanța consolidării angajamentului american și aliat pentru securitatea regiunii Mării Negre. Șeful diplomației române a punctat realizările Președinției române a Consiliului UE și agenda pentru a doua parte a mandatului, inclusiv aspecte referitoare la Parteneriatul Estic, Asia Centrală și Balcanii de Vest. De asemenea, a subliniat abordarea României de relevare a substanței pozitive a cooperării dintre UE și SUA”, se mai arată în comunicat.

Potrivit MAE, ministrul Afacerilor Externe, a adus în discuție candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, arătând că este un obiectiv major al politicii externe române, a prezentat candidatura României la un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU și a evidențiat experiența tradițională a țării noastre în sistemul ONU.

„Au mai fost discutate eforturile regionale și globale în problematica neproliferării, combaterii terorismului și amenințărilor asimetrice de securitate, secretarul de stat american remarcând contribuțiile importante ale României în cadrul organizațiilor și mecanismelor internaționale, dar și expertiza de înaltă ținută a specialiștilor și profesioniștilor români. De asemenea, a fost discutată intensificarea cooperării bilaterale în domeniul energiei”, conchide MAE în finalul comunicatului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cristina Șișcanu vorbește despre cum și-a educat copiii: „Am crescut cumva 3 copii total diferiți....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor