„De 5 luni, PSD și ALDE tergiversează, sub cele mai absurde pretexte, soluționarea cererii DNA și zădărnicesc aflarea adevărului de către organele judiciare, singurele abilitate pentru administrarea probelor în cadrul unei proceduri judiciare. Senatorii PSD-ALDE, așa cum ne-au obișnuit, fac scut în jurul celor bănuiți că au fraudat banul public”, a afirmat George Dîrcă, membru al Comisiei Juridice din Senat, printr-un comunicat de presă al USR, remis marți, Mediafax.
„Senatorii din Comisia Juridică l-au audiat pe Tăriceanu în sesiunea parlamentară din toamnă, dar- pe motiv că trebuie să studieze toate documentele din dosar – au amânat repetat elaborarea unui raport. În urmă cu două săptămâni, la presiunile USR, Biroul permanent al Senatului a stabilit că termenul limită pentru emiterea unui aviz la Comisia juridică să fie 2 aprilie. Raportul comisiei este unul consultativ, plenul fiind suveran în luarea unei decizii”, a a adăugat sursa citată.
Reacția USR vine după ce comisia juridică a Senatului a depășit termenul limită pentru depunerea raportului asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit unei decizii a Biroului Permanent, raportul trebuia dezbătut până pe 2 aprilie.
Membrii Comisiei juridice au părăsit sala de ședință, după o oră și jumătate de discuții, constatând lipsa existenței cvorumului. Deși termenul limită pentru depunerea raportului asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, era data de 2 aprilie, potrivit deciziei conducerii Senatului, ședința s-a încheiat fără ca acest subiect să fie dezbătut în ședința de marți.
În acest context, Biroul Permanent al Senatului va trebui să dispună un nou termen pentru depunerea raportului.
DNA a solicitat Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunțat că președintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanții unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiționale la un contract comercial, banii fiind folosiți pentru campania electorală.
Foto: Hepta