Anunțul a fost făcut de fostul procuror-șef DNA, care s-a întors, miercuri seară, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).
„Am contestat faptul că această măsură care a fost dispusă a fost nelegală. Am arătat în contestație toate motivele de nelegalitate, de netemeinicie și ceea ce s-a făcut în dosar, o să vedem motivarea. (…) Acum pot să părăsesc și țara, s-a revocat controlul judiciar, s-au revocat toate măsurile și mi s-a admis contestația”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la instanța supremă.
Decizia judecătorilor este definitivă.
Laura Codruța Kovesi a fost pusă, săptămâna trecută, sub control judiciar de Secția de anchetare a magistraților în dosarul privind mita pe care i-ar fi cerut-o lui Sebastian Ghiță pentru repatrierea, din Indonezia, a fostului director FNI, Nicolae Popa, condamnat în lipsă la închisoare.
Prin măsura controlului judiciar, Kovesi trebuia să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori era chemată, să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la Poliție, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemată, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului de caz, să nu desfășoare activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație Justiție, să nu dețină, să nu folosească, să nu poarte arme, să nu ia legătura cu mai multe persoane si martori și să nu intre în legătură cu mass-media cu privire la faptele pentru care se efectuează urmărirea penală în cauză.
Fostului procuror-șef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în țară a lui Nicolae Popa și cel privindu-i pe procurorii DNA Ploiești.