La primul termen de judecată care a avut loc miercuri, magistrații Judecătoriei Sector 5 au solicitat Penitenciarului Rahova o caracterizare completă a fostului acționar al clubului de fotbal Dinamo București, Cristian Borcea. Documentele puse la dispoziția instanței au conținut doar o caracterizare întocmită în momentul în care a fost încarcerat, respectiv în luna februarie a acestui an.
La termenul de judecată a fost prezent și Victor Becali, pentru a-l susține pe prietenul său, Cristian Borcea.
„A solicitat instanța alte acte. Au cerut doar în perioada în care a fost reîncarcerat. Au cerut în perioada anterioară. Nu am putut să vorbesc cu el, nu ai voie. Am venit să îl susțin, normal. Este prietenul meu, este fratele meu și mi-e dor, normal. Copiii sunt bine sănătoși, cresc. Și-a lăsat barbă, asta e, așa a simțit el, care este problema. Are destui oameni de încredere la birou care au avut grijă de afacerile lui”, a declarat Victor Becali, la ie;irea de la instanță.
Cristian Borcea este încarcerat la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanța a dispus și confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București.
Pe 18 martie, Curtea de Apel București a stabilit că fostul finanțator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani și 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri și transferurilor din fotbal. Magistrații au decis să-i scadă din pedeapsa de 7 ani și 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum și sentința pe care o execută în prezent la Penitenciarul Rahova, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 – 02.07.2018 și respectiv cea din 08.02.2019 până acum.
Astfel, timpul pe care fostul finanțator al clubului Dinamo l-a petrecut încarcerat depășește deja 4 ani și 6 luni, astfel că el a putut depune din nou cerere de eliberare condiționată. Potrivit legii, eliberarea condiționată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă persoana condamnată a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.