„O simplă întrebare !
Recunoaște cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea ședintei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ?
PS: Adevărat este și faptul că uneori se „întâmpla” exact invers – mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare”, a scris Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiției, duminică, pe pagina sa de Facebook.
Tudorel Toader a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook că ministerul condus de el nu a întârziat și nici nu a blocat vreo procedură de avizare a actelor normative, așa cum a acuzat zilele trecute Liviu Dragnea, președintele PSD.
El le-a mulțumit colegilor din Ministerul Justiției care au făcut posibil ca durata medie de avizare a unui proiect normativ, de la înregistrare până la ieșirea din minister, să fie de maximum trei zile și a promis că luni va publica și situația statistică prin care să-și probeze cele susținute. Totodată, el a avertizat că nu va mai rămâne în „stare de pasivitaet față de multele dezinformări”, fără să spună explicit la cine se referă.
Reacția lui Tudorel Toader vine în contextul în care Liviu Dragnea a spus miercuri că una dintre nemulțumirile la adresa lui Tuddorel Toader este legată de întârzierea avizelor pentru diferite acte normative. Dragnea a spus că în Comitetul Executiv, în care s-a luat decizia de a-i fi retras sprijinul politic acordat lui Toader la conducerea ministerului, s-au exprimat „foarte multe nemulțumiri la adresa domnului Toader” și că „s-a acumulat foarte multă nemulțumire” din două motive: „că se tot întârzia avizarea la MJ, și doamna premier a trebuit să intervină, și faptul că s-a discutat despre inițierea unor OUG fără să facă nimic, lungind discuțiile trei, patru luni de zile”.
Și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost critic cu modalitatea de lucru a ministrului demisionar al Justiției. El s-a plâns duminică, la Târgu Jiu, că ordonanța sa privind achizițiile a fost blocată de observațiile Ministerului Justiției, făcute pe 17 pagini, printre care și aceea de a obține un aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), solicitare calificată de ministrul Răzvan Cuc ca „o aberație”.
Liderii PSD au decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. După mai multe întâlniri cu premierul Dăncilă și trimiterea la Cotroceni a propunerii de revocare, Toader și-a postat, joi seară, demisia pe pagina de Facebook.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat deja că va lua o decizie săptămâna viitoare.