Bărbatul, se presupune, suferea de sindromul Proteu, având deformități corporale masive mai ales în zona capului și diferite tumori în zona mâinilor. Se pare că afecțiunea a început să se manifeste când acesta avea vârsta de 5 ani, iar ulterior s-a agravat, ceea ce l-a determinat să facă parte din unul dintre celebrele circuri ambulante, cu oameni care sufereau de diferite boli. Mai târziu, când problemele de sănătate i s-au agravat și a trebuit să se interneze în spitale, a devenit o curiozitate medicală. Chiar și prințesa Alexandra de Wales l-a vizitat și a păstrat legătura cu el trimițându-i felicitări de Crăciun.
Spre sfârșitul vieții, tânărul de doar 27 de ani a ajuns la un spital din Londra unde i-a impresionat pe membrii cu inteligența și sensibilitatea lui.
După moartea lui, pe 11 aprilie 1890, scheletul i-a fost conservat și păstrat drept un specimen anatomic, însă despre rămășițele lui nu s-a știut nimic până recent.
Today after weeks of emails, research & visits to the #CityofLondonCemetery the final resting place of #JosephMerrick has been located. His bones are @BHAandM for medical purposes but his flesh/remains were buried in consecrated ground after a small service. #Leicester R.I.P pic.twitter.com/MNSSf68Bh2
— Jo Vigor-Mungovin (@Berliozjo) 3 mai 2019
Jo Vigor-Mungovin, care a scris o biografie despre Joseph Merrick, a declarat că s-a interest de-a lungul timpului despre locul unde au fost îngropate rămășițele lui, însă că nimeni nu știa cu exactitate. Astfel s-a hotărât să caute pe cont propriu în actele Cimitirului din Londra, din apropierea pădurii Epping. Aceasta a povestit că a găsit foarte repede numele bărbatului în registrele din perioada Victoriană.
Jo a identificat locul exact și speră ca în curând autoritățile să pună o placă memorială.
Foto: Hepta