Andivele pot fi consumate sub formă de salată, ca gustare între mese, dar și în diverse mâncăruri. Atenție însă: gătirea andivelor, sub orice formă, diminuează proprietățile nutritive ale acestei legume.
Andive: beneficii pentru sănătate
Andivele se numără printre legumele cu cel mai scăzut conținut caloric, motiv pentru care suntindicate adesea în curele de slăbire. De asemenea, andivele sunt bogate în fibre și inulină, o substanță care ajută la reducerea nivelului colesterolului și al zahărului din sânge și la stabilizarea tranzitului intestinal, fiind astfelrecomandate persoanelor diabetice și celor care se confruntă cu constipația.
Datorită conținutului bogat în vitamina A, andivele sunt indicate pentruprevenirea sau ameliorarea tulburărilor de vedere(glaucom, cataractă, degenerescență maculară)și a celor dermatologice.
De asemenea, andivele sunt surse excelente de vitamine din complexul B, care au un rol esențial pentru buna funcționare a organismului. Elesprijină metabolizarea grăsimilor, susțin procesul de digestie și ajută la combaterea simptomelor și cauzelor stresului, depresiei și bolilor cardiovasculare.
Citește continuarea pe CSID!