Prima pagină » Știri politice » PNL acuză: Dragnea a făcut dispărută tema restituirii tezaurului României de către Rusia

PNL acuză: Dragnea a făcut dispărută tema restituirii tezaurului României de către Rusia

PNL acuză: Dragnea a făcut dispărută tema restituirii tezaurului României de către Rusia
Senatorul PNL Florin Cîțu a susținut, luni pe Facebook, că nu doar că Liviu Dragnea nu a cerut niciodată Rusiei să restituie tezaurul României, ci mai mult PSD ar fi făcut o înțelegere cu Federația Rusă pentru ca subiectul să dispară de pe agenda discuțiilor bilaterale.

„Dragnea a renunțat la tezaurul României! V-ați pus vreodată întrebarea de ce în acești doi ani de guvernare psd-ista marele «naționalist» Liviu Dragnea nu cerut public Rusiei să restituie tezaurul furat? Poate Liviu Dragnea să prezinte un singur document care să demonstreze că i-a cerut lui Putin să restituie tezaurul? Liviu Dragnea nu are cum să arate un astfel de document. Nu a cerut niciodată Rusiei să restituie tezaurul. Din contră. Liviu Dragnea și PSD au făcut o înțelegere cu Rusia pentru ca acest subiect să dispară de pe agenda discuțiilor bilatarale dintre România și Rusia. În programul cu care i-a mințit pe români în 2016, PSD se angaja să îmbunătățească relațiile cu Rusia (adică să ajute Rusia să evite sancțiunile UE și să acționeze nestingherit pe piața comună) dar și să restituie tezaurul furat de ruși. (vezi poza 1)”, a scris Florin Cîțu, luni pe Facebook.

Liberalul prezintă parcursul guvernării PSD și unele dintre motivele pentru care au fost schimbați premierii Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

„Peste 6 luni Grindeanu este dat afară din guvern cu forța în urma unei analize a lui Vâlcov care constatată, țineți-va bine… că nu a dus România mai aproape de Rusia. Asta era un obiectiv al PSD pentru România, țară membră UE și NATO. Declarație Grindeanu : «Vă citesc o măsură care, în analiza domnului Vâlcov, e nerealizată: dezvoltarea relațiilor economice cu Federația Rusă. Eu știu că suntem incă tară membră UE și trebuie să respectăm sancțiunile UE. Poate că domnul Vâlcov și ceilalți știu altceva. Și de-asta trebuie să plec, probabil»”, notează Cîțu.

„A urmat guvernul Tudose cu un nou program de guvernare. La partea de politică externă a revenit «îmbunătățirea» relației cu Rusia și restituirea teazaurului. După încă șase luni a plecat și Tudose. Nici el nu a îndeplinit niciun demers pentru restituirea tezaurului. Nici măcar măcar telegramă, un email ceva. Nimic. Și a venit rândul Vioricăi cu un alt program de guvernare dar în ceea ce privește relația cu Rusia lucrurile au rămas neschimbate. Pe hârtie, Dragnea spune că este interesat de restituirea tezaurului furat de ruși. În realitate, în doar doi ani de zile Dragnea a reușit să îngroape subiectul”, a completat senatorul PNL.

Liberalul mai precizează că Liviu Dragnea trebuie să răspundă la mai multe întrebări, printre care de ce a „îngropat” subiectul restituirii tezaurului furat de ruși.

„Cum a făcut Dragnea asta? Simplu. Ultima ședință a comisiei mixte româno-rusă pe tema tezaurului s-a ținut în martie 2016 la Sinaia. Una din concluziile acelei întâlniri a fost că va urmă o întâlnire la nivel de factori de decizie în 2017. Dar ghinion pentru România. Guvernarea din 2017 era PSD-istă. Așa că întâlnirea nu a mai avut loc niciodată. Dragnea a făcut o înțelegere cu Putin. În urmă înțelegerii, Dragnea a desființat de facto această comisie. Întrebarea la care trebuie să răspundă instituțiile statului este: Ce a primit Dragnea la schimb pentru îngroparea subiectului restituirii tezaurului furat de ruși? A primit Dragnea asigurări că se poate retrage la Moscova, după modelul Ianukovici, în cazul în care trebuie să meargă la pușcarie?”, a completat Florin Cîțu.

Acesta a adăugat că Liviu Dragnea „a vândut și voturile europarlamentarilor PSD” în Parlamentul European, aceștia votând de fiecare dată pentru interesele lui Vladimir Putin și împotriva Uniunii Europene. Liberalul prezintă în acest sens o listă cu votul împotrivă al unor eurodeputați precum Gabriela Zoană, Andi Cristea, Claudia Țapartel, Doru-Claudiu Frunzulică sau Maria Grapini (candidat pe lista PSD la alegerile europene din 26 mai – n.r.).

„Mai mult, Dragnea a vândut și voturile europarlamentarilor PSD în PE. De fiecare data când este vorba de Rusia în PE, aceștia votează pentru interesele lui Putin și împotriva intereselor UE. Cel mai recent, pe 12 martie 2019 europarlamentarii PSD au primit ordin de la Dragnea să voteze împotriva UE și pentru Rusia. Rezoluția respectivă spunea că Rusia nu mai poate fi considerată un partener strategic pentru UE iar UE trebuie să rămână deschisă impunerii de noi sancțiuni în viitor. (vezi foto 2, – înseamnă împotrivă) Atitudinea PSD, prietenoasă față de Rusia și sfidătoare față de UE, reprezintă din punctul meu de vedere trădare de țară. Avem datoria, noi toți românii, să o cercetăm și să o pedepsim”, a explicat senatorul PNL.

El mai spune că ceea ce a făcut Liviu Dragnea se poate numi trădare de țară.

„Mai mult, din punctul meu de vedere, faptul că Liviu Dragnea a făcut o înțelegere cu rușii că tezarului să nu mai fie restituit reprezintă o infracțiune la fel de gravă ca trădarea de țară. De ce PSD nu vorbește deloc în programul sau pentru alegerile europarlamentare de restituirea tezaurului? De ce guvernul Dragnea nu face niciun demers pentru restituirea tezarului deși deține pentru șase luni Președinția Consiliului Uniuni Europene? Ei bine, acum știți de ce!”, a precizat Cîțu.

Nu în ultimul rând, liberalul promite ferm că „PNL va aduce tezaurul României furat de ruși înapoi în țară”.

„Dar eu, senatorul Florin Cîțu, vă fac o promisune fermă. Promit solemn că eu și PNL vom aduce tezaurul României furat de ruși înapoi în țară. Pentru că noi putem și vrem să facem acest lucru. În plus, Rusia trebuie să despăgubească România pentru veniturile pierdute în toți acești ani. Începem imediat după alegerile europarlamentare prin grupul PPE din PE, singurul grup parlamentar care contează. «my word is my bond». P.S. Nu vorbim de mărunțiș aici. Este vorba de aproximativ 100 de tone de aur. Se dublează rezerva de aur a României”, a conchis Florin Cîțu.

Autor

Citește și