Prima pagină » Știri » Judecătorii anunță că vor amâna pronunțarea în procesul lui Liviu Dragnea. Avocatul unei inculpate s-a plâns de „ora târzie”

Judecătorii anunță că vor amâna pronunțarea în procesul lui Liviu Dragnea. Avocatul unei inculpate s-a plâns de „ora târzie”

Judecătorii anunță că vor amâna pronunțarea în procesul lui Liviu Dragnea. Avocatul unei inculpate s-a plâns de „ora târzie
Președintele completului de judecată de la Instanța supremă a anunțat, luni, că magistrații vor amâna pronunțarea unei sentințe în cazul lui Liviu Dragnea. Un avocat s-a declarat nemulțumit de ora târzie, iar președintele completului de judecată a spus că "oricum vom amâna pronunțarea".

Avocatul inculpatei Florea Alesu s-a plâns în instanță că procesul ar putea dura până la ore târzii.

„Apelul Parchetului nu vizează pe doamna Alesu. În privința apelului doamnei Alesu. O mărturisire personala, întotdeauna nu am agreat aceste judecăți la ore târzii când avem un bioritm. Am să vă rog pentru anumite neconformități să mă scuzați”, a declarat apărătorul în fața instanța, la care președintele completului de judecată a replicat „amânăm oricum pronunțarea”.

Știrea inițială. Judecătorii au anunțat că termenul de pe 20 mai ar putea fi ultimul.

La termenul din 15 aprilie, Liviu Dragnea a dat o declarație în sala de judecată, susținând că este total nevinovat. „Sunt total nevinovat. Nu am avut cunoștință că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, n.r.) și Stoica (Anisia, n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus că aceste două salariate nu se prezintă la locul de muncă. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menține pe cele două în funcție. Nu sunt de acord cu afirmațiile din motivarea de la fond că aș fi minimalizat niște atribuții. Nu am coordonat sau controlat DGASPC Teleorman, care nu se afla în subordinea mea, ci a Consiliului Județea, potrivit legii. Atribuțiile de coordonare directă le aveau colegiul director și secretarul județului”, a declarat Liviu Dragnea, în fața magistraților.

Totodată, avocații inculpaților au cerut amânarea pentru a aștepta decizia Curții Constituționale pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători.

În plus, procurorul a ridicat două excepții de neconstituționalitate și a cerut sesizarea Curții Constituționale.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida.

Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii începând cu data de 1 iunie.

Sute de persoane s-au strâns în fața instanței supreme în așteptarea procesului lui Dragnea

Peste 200 de persoane s-au strâns, luni, în fața sediului instanței supreme în așteptarea începerii apelului din dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță.

Oamenii stau pe trotuarele din fața sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), spațiul fiind delimitat de jandarmi cu garduri. Unii dintre ei au pancarte pe care scrie „România, nu îți mai devora patrioții” sau „Dragnea în libertate / Opriți fosta Securitate!”.

„ (Manifestanții -n.r.) sunt din București. Sunt foarte mulți pensionari, elevi care învață după amaiază. Nu e o susținere organizată. Observați pancarte? Nu este nimic organizat. Nu au primit (bonificații -n.r.). Noi vrem o justiție dreaptă, nu cum a fost până acum să fie condusă de un torționar de Lazăr. Un comunist torționar, într-o țară democrată, să conducă până mai ieri Justiție în România. Vrem o justiție dreaptă, democrată, așa cum ar trebui să fie. Augustin Lazăr a fost cel mai înalt om în fruntea Justiției. Dar la o pensie de 270.000 de lei, aplauze pentru pensia lui, aș dori ca toți românii să aibă pensia lui. Parlamentarii au pensii mult mai mici. Cu siguranță, nu este vinovat. Haudeți să punem în balans, între un om care angajează două femei, care le oferă un salariu, cazul domnului Dagnea, și un om care a furat șapte case .. care vi se pare că este pușcăriabilul dintre cei doi? Cel care a furat șapte case sau cel care a angajat două femei, care primesc salarii și își hrănesc copiii. Chiar ne ia pe toți de proși? Să spui la o țară întreagă eu am făcut șapte case din meditații la fizică? Și eu am fost cadru didactic, știu ce înseamnă să faci meditații, să faci meditații o viață întreagă nu reușești să zugrăvești o casă, nu să cumperi șapte case”, a declarat Costinel Alecsandrescu, unul dintre manifestanți.

În fața instanței sunt și câțiva protestatari.

Instanța supremă respinge amânarea procesului lui Liviu Dragnea. Se judecă ultimul termen

Magistrații instanței supreme au anunțat, luni, că resping toate solicitările formulate de avocații inculpaților din procesul lui Liviu Dragnea, inclusiv cea de amânare, și că judecă luni ultimul termen.

Instanța a decis respingerea excepției de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători, respingerea cererilor de sesizare a CCR, dar și cererea de amânare a procesului până după decizia Curții Constituționale.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție judecă, luni, ultimul termen din dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Citește și