Prin organizarea acestei slujbe, preoții doresc să demonstreze că viața comunității merge înainte, iar ceremonia va fi oficiată la ora locală 17:00 (18:00, ora României). La eveniment vor putea participa doar 30 de persoane, care vor fi nevoite să poarte echipamente de protecție, având în vedere că structura edificiului continuă să fie instabilă.
„Este un simbol frumos. Va participa un grup mic de persoane și este de înțeles de ce, având în vedere că încă sunt probleme legate de siguranța clădirii”, a spus ministrul francez al Culturii, Franck Riester, într-un interviu acordat postului de radio Europe 1.
El a mai declarat că lăcașul de cult este încă „într-o stare fragilă, mai ales cupola, care încă riscă să se prăbușească”.
Victima unui incendiu izbucnit în aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost parțial distrusă, fleșa și o mare parte din acoperiș prăbușindu-se sub flacări.
Pe 11 mai, Adunarea Națională a Franței a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experți „ambițios”.
Experții au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 și 700 de milioane de euro.