În general vorbind, toate alimentele îți oferă energie, dar unele sunt mult mai bogate în astfel de nutrienți.
Quinoa reprezintă una dintre cele mai bogate surse de fibre și, de asemenea, este bogată în aminoacizi, astfel, devine una dintre sursele principale din care îți poți „extrage” energia.
„De asemenea, este bogată în acid folic, magneziu și fosfor, făcându-l o sursa bogată de carbohidrați și nutrienți, oferind un nivel de energie de lungă durată”, spune dr. Lindsey Duncan, nutriționist al celebrităților.
Lintea are o valoare nutrițională bogată și se găsește la un preț destul de accesibil. Datorită conținutului de fibre, te ajută la stabilizarea nivelului de zahăr în sânge, conservându-ți astfel energia pe durata întregii zile.
Tonul este un aliment ideal pentru masa de prânz, bogat în proteine și vitamina B. Pentru cei care vor să consume ton cu un nivel mai scăzut de grăsimi, este recomandat cel care are o culoare mai deschisă.
Fasolea este de asemenea bogată în proteine ajutându-te să obțiu senzația de sațietate mult mai rapid și, datorită acestui conținut, contribuie și la reglarea zahărului în sânge.
Ouăle sunt un aliment necesar mai ales pentru micul dejun deoarece sunt bogate în proteine de calitate și conțin grăsimi monosaturate care sunt beneficie pentru sistemul cardio-vascular.
Este recomandat ca acestea să fie consumate în prima parte a zilei deoarece și ele sunt bogate în fibre care contribuie la reglarea zahărului în sânge, prin urmare, nivelul de energie va fi constant pe durata întregii zile.
Consumate în iaurturi sau smoothie-uri, semințele de chia îți îmbunătățesc nivelul de energie. Acestea conțin proteine, grăsimi sănătoase și fibre, totuși au un conținut redus de carbohidrați.
Acesta conține cafeină, dar și un compus numit timină care ajută la concentrare și la creșterea nivelului de energie. De asemenea, contribuie și la arderea grăsimilor din jurul abdomenului.
De menționat sunt și bananele, iaurtul, semințele crude de dovleac, spanacul, merele, portocalele, nucile și somonul.