Rezultatele studiului au dezvăluit faptul că bărbații și femeile care au fost abstinenți în privința alcoolului de-a lungul întregii vieții au raportat cel mai ridicat nivel al sănătății mentale iar persoanele care îl consumau cu moderație au dezvăluit că starea mentală li s-a înmbunătățit după ce au renunțat la el.
„Studiul nostru reprezintă o dovadă care sugerează că recomandarea consumului moderat de alcool este una benefică pentru o dietă sănătoasă”, a declarat co-autorul studiului, Michael Ni, asistent profesor la Universitatea din Hong Kong.
„Renunțarea la alcool, chiar și atunci când e consumat moderat, reprezintă un factor favorizant în îmbunătățirea stării de sănătate atât în rândul chinezilor, cât și în rândul americanilor”, a continuat acesta.
Studiul nu a inclus și persoanele care consumau alcool în exces, ci persoane care consumau în mod moderat: în medie, 14 băuturi pe săptămână, în cazul bărbaților, și 7 băuturi pe săptămână, în cazul femeilor.
Femeile care au renunțat la consumul de alcool au arătat îmbunătățire mai mare a stării mentale comparativ cu persoanele care au fost abstinente întreaga viață, însă în cazul bărbaților nu a fost descoperit acest lucru.
Foto: Pixabay