Neacșu anunță: Vrem să punem bazele unui program de pregătire în regim weekend pentru cei care nu iau Bac-ul

Neacșu anunță: Vrem să punem bazele unui program de pregătire în regim weekend pentru cei care nu iau Bac-ul
Publicat: 15/07/2019, 16:35

Inspectorul școlar general din cadrul ISMB, Ioana Mihaela Neacșu, a precizat, luni, faptul că se dorește ca la nivelul Capitalei, începând cu toamna anului 2019, să se pună bazele unui program de pregătire a liceenilor care nu au reușit să promoveze Bacalaureat-ul în seriile anterioare. „Ne propunem ca din toamna acestui an să venim cu niște soluții la nivelul unităților de învățământ, astfel încât, în regim de weekend eventual sau după-amiaza, în timpul săptămânii, ei să poată veni acolo unde au absolvit liceul și să facă pregătire la disciplinele la care nu au promovat Bacalaureatul și sunt interesați să o facă”, spune Neacșu.

Ea a spus că acesta poate fi un pas important și un exemplu pozitiv în încercarea îmbunătățirii procentului de promovabilitate, încercare cu care unitățile de învățământ de la nivelul Capitalei și nu numai, se confruntă anual.„Altfel nu vom reuși să îmbunătățim aceste procente de promovabilitate de la Bacalaureat, pentru că ele sunt consecința nu doar a patru ani de liceu, ci a 12 ani, să spunem, de școală”, informează inspectorul școlar general din cadrul ISMB.

Potrivit aceleiași surse, acest lucru este extrem de important, întrucât pe măsură ce anii trec, ei se „îndepărtează de momentul de absolvire, șansa lor a mai promova vreodată acest examen scade an de an în mod evident”.

În ceea ce privește latura economică, partea de finanțare a unui astfel de program, inspectorul școlar general al ISMB a declarat că aceasta ar putea fi identificată, fie în zona Ministerului Educației, fie în cel al administrațiilor publice locale. „Există două mari canale să spunem, de finanțare, a unui astfel de tip de program, în primul rând ne gândim la, un program concertat al Ministerului Educației, dar nu știm în ce măsură mai poate fi el bugetat fiind acum la mijlocul anului, pe de altă parte, cu multă încredere, la nivelul Capitalei, mă uit către administrațiile publice locale, multe dintre sectoarele municipiului București și-au manifestat în utlimii ani un interes special pentru zona de educație (…) cred că am putea să ne îndreptăm către dânșii pentru a le propune această soluție”, preciează Neacșu.

Sursa citată a mai spus și faptul că dacă se va reuși să identificarea unor soluții de finanțare pentru acest tip de program, „rezultatele se vor vedea și practic îi vom sprijini pe acești tineri în ceea ce privește tarseul lor în carieră”.

Inspectorul școlar general din cadrul ISMB a mai amintit pe lângă această măsură care ar putea fi luată din toamnă în sensul suținerii creșterii procentului de promovabilitate a examenului de Bacalaureat în rândul liceenilor și soluția aplecării cu mai multă grijă asupra modului în care elevii își însușesc competențele fundamentale la nivelul ciclului primar și la nivelul ciclului gimnazial, astfel încât, „să nu mai putem vorbi la finalul clasei a VIII a de copii care au dificultăți în a scrie, citi sau efectua calcule elementare”.

Ioana Mihaela Neacșu a spus că nu a susținut niciodată ideea cum că acest tip de activități din afara fișei postului, neobligatorii pentru cadrele didactice ar trebui să se facă în mod gratuit, în mod voluntar, așa că profesorii care se vor implica în acest tip de program vor fi remunerați.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce sancțiune a primit un şofer din Vâlcea după ce şi-a împodobit BMW-ul cu luminițe
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Cum ar vota românii cu pregătire superioară la alegerile prezidențiale. Diaspora, marea necunoscutǎ. Surprizele studiului...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada...
Alegerile prezidențiale din 2024 în România, Turul I: Secțiile de votare s-au deschis. Prezența la...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
Cel mai norocos ritual pentru fiecare semn zodiacal
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
Gabriel Cotabiță a murit! Doliu în lumea artistică
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Uber a lansat opțiunea XXL