Fifor face lumină: Nu am spus să treacă 112 la MAI. Vom avea în același loc 112, SMURD-ul, pompierii și Poliția / S-a sunat la jandarmi în virtutea unei relații de prietenie, omul a spus „nu mai lucrez acolo”

Fifor face lumină: Nu am spus să treacă 112 la MAI. Vom avea în același loc 112, SMURD-ul, pompierii și Poliția / S-a sunat la jandarmi în virtutea unei relații de prietenie, omul a spus „nu mai lucrez acolo
Publicat: 01/08/2019, 11:28

Ministrul interimar al Afacerilor Interne a precizat că primul oraș unde va fi implementat acest sistem va fi Capitala, termenul limită fiind de 8 august.

„Eu nu am spus că să treacă 112 la MAI, eu am spus altceva și repet. Am vorbit despre integrarea dispecerizării, chiar în dimineața asta am avut o discuție destul de îndelungată cu Raed Arafat, am dat deja dispozițiile necesare, se va emite un ordin care se va face…Pentru București, pentru că începem cu Bucureștiul cu această integrare, vom avea pe acleași loc 112, vom avea Ambulanța, SMURD-ul, pompierii și ce lipsea din această arhitectură, lipsea Poliția. Cum, de ce nu s-a reușit această integrare până în momentul de față nu vreau să comentez, cert este prin ordinul meu, lucrul acesta se va petrece până pe data de 8 august, adică va veni și Poliția alături de structurile de care vorbeam, pentru a elimina orice fel de întârziere, orice fel de reacție întârziată”, a declarat Mihai Fifor, la sediul MAI.

Ministrul a exemplificat și cum va funcționa noul sistem integrat. „Un om care sună la 112 face primul contact cu operatorul STS, care în 10-20-30 de secunde, face o redirecționare de speță apărută, către Poliție, Ambulanță, instituția abilitată să aibă prima intervenție”, a spus Fifor.

Mihai Fifor a precizat că operatorul STS care i-a răspuns Alexandrei avea la momentul respectiv trei apeluri în așteptare, dintre care unul privind un caz de violență domestică, în care existau indicii că s-ar fi putut comite crimă.

„Acolo a fost o problemă a faptului că nu erau pe un loc, a durat până s-a făcut legătura cu dispecerul de la poliție, dispecerul de la poliție era unul singur, asta era o altă problemă, avea trei apeluri simultane, a răspuns Alexandrei, a stat de vorbă, am văzut cu toții în ce manieră a stat de vorbă, timp în care erau alte două apeluri în așteptare, unul dintre ele cu violență domestică, dar violență domestică unde avea indicii că se poate petrece o crimă. Dacă erau cu toții pe un loc poate că dispecerul de la Poliție anunța în timp util intervenția și nu aveam această sincopă. Vreau să fie pe un loc și STS și dispecerii de la celelalte servicii, pentru a câștiga timp fizic. În același loc. Asta înseamnă integrarea dispecerizării. Asta se va întâmpla în București, am spus că vom începe în București până pe data de 8 august se va petrece acest lucru”, a conchis Fifor.

Fifor: S-a sunat la jandarmi în virtutea unei relații de prietenie, omul a spus

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat, joi, că a solicitat lămuriri despre cum a fost cerut ajutorul jandarmilor la Caracal, precizând că i s-a spus că s-a acționat „în virtutea unei relații de prietenie”, catalogând atitudinea drept una neprofesionistă.

„Am făcut aseară (miercuri seară -n.r.) o discuție cu împuternicitul la jandarmi, mi-a explicat despre ce a fost vorba, am înțeles că s-a sunat în virtutea unei relații de prietenie către cei de la Craiova și omul acela a spus >, cum e firesc, dacă ai nevoie de sprijinul jandarmilor. S-a clarificat chestiunea aceasta, s-a sunat la jandarmi la Olt și a fost sprijin. Categoric, nu e o manieră profesionistă de lucru. Nu pți să stai să cauți în telefon în agendă, să vezi și hai să îl suni eu pe cutare, că îl cunosc și trimite-mi și mie 10 jandarmi”, a declarart Mihai Fifor.

Detaliile despre ajutorul cerut de Poliție jandarmilor ar apărea în raportul Ministerului Afacerilor Interne despre acest caz, prezentat în CSAT, raport care nu a fost făcut însă public de MAI, până la ora transmiterii știrii.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne a anunțat că o să aibă în decursul zilei de joi și o discuție cu comandantul jandarmilor, pentru a vedea exact cum au decurs lucrurile.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”