Protestatarii din Piața Victoriei spun că au ales să manifesteze ca să comemoreze violențele de anul trecut, dar și motivați de tragedia recentă de la Caracal. „Vreau ca oamenii tineri și copiii să crească într-o țară normală în care știi când ai sunat la 112, chiar vine cineva”, a spus o femeie.
„Simt revoltă pentru cazul de Caracal, dar nu numai. Este vorba de 10 august de anul trecut, de Colectiv, de căderea aceea din Apuseni. Sunt atâția oameni pierduți datorită incompetenței și corupției, pentru că în loc să se investească unde trebuie și în loc să promoveze oameni de valoare, promovează oameni care nu sunt pricepuți și în condițiile astea nu se poate trăi. Vrem o țară normală, atunci oamenii trebuie să fie fiecare la locul potrivit să-ți facă datoria de la cap la coadă și să se comporte așa cum trebuie. Dacă ei fac legi ca să scape de infractori, n-avem cum să trăim liniștiți în țara asta. Nu ne rămâne decât să plecăm, ori eu nu vreau așa ceva. Este păcat ca tineretul…Eu nu mai am mare lucru de așteptat, dar vreau ca oamenii tineri și copiii să crească în niște condiții normale, într-o țară normală în care știi când ai sunat la 112, chiar vine cineva”, a declarat, pentru Mediafax, o protestatară.
„Pentru că e comemorarea de un an. Am fost și anul trecut aici și mi-am amintit, ca să spun așa, și am vrut să văd ce se va întâmpla de data asta, dacă vom avea un nou 10 august la fel ca cel de anul trecut, dacă se va schimba ceva măcar în atmosferă, dacă oamenii vor ieși în continuare, dacă încă mai există energia și determinarea și speranța oamenilor de a ieși în continuare, de a protesta în continuare li de a-și apăra drepturile. Eram curios dacă societatea va răspunde la fel ca anul trecut, dacă va ieși din nou în număr mare. După cum se vede, nu e numărul de anul trecut, dar în continuare mai vin oameni ceea ce e un motiv de speranță și pentru mine. Am venit pentru că am fost și anul trecut și nu voiam nici în ruptul capului să lipsesc azi de aici”, a spus un alt manifestant.
„Se va schimba ceva. Suntem pe drumul cel bun. Încă de anul trecut mi-am dat seama de chestia asta, că trebuie să luptăm, că nu este ireversibil procesul, dar suntem pe drumul cel bun. Toată Europa s-a convins că noi nu vrem să fim o țară de hoți și asta ne va ajuta. Asta era cel mai important lucru de urmărit, să lămurim Europa și lumea civilizată că noi nu mai vrem un sistem sovietic, un sistem bazat pe principii mai puțin sănătoase. Asta trebuia să facem noi și asta s-a întâmplat. Dar suntem pe drumul cel bun. Nu se va întâmpla într-o zi schimbarea și mai este mult de lucru, din păcate. Oamenii să nu se culce pe o urecehe că nu e atât de ireversibil procesul”, este de părere un alt protestatar.