Catalogat de cunoscuta publicație franceză Le Figaro drept „un film optimist al cărui umor este perfect adaptat unui public familial”, „Secretul lui Raoul Taburin/ Raoul Taburin”, de Pierre Godeau, rulează de vineri în cinematografele românești. Raoul Taburin este un specialist în repararea bicicletelor și un adevărat expert în domeniu. Folosindu-și auzul, el poate depista orice defecțiune a unei biciclete. Dar Raoul ascunde un secret care îl bântuie: în ciuda experienței sale în mecanica bicicletelor, Raoul nu-și poate ține echilibrul pe două roți. Filmul este o adaptare după benzile desenate realizate de Jean-Jacques Sempé.
Genul horror este reprezentat de „Povești de groază de spus pe întuneric/ Scary Stories to Tell in the Dark”, un lungmetraj semnat de André Øvredal. Într-un mic orășel, fiica unei familii înstărite a dispărut misterios cu mulți ani în urmă. Casa familiei este acum o ruină, iar legendele care circulă în oraș despre monștrii care ar bântui proprietatea îi fascinează pe adolescenții locului, care decid să riște și să vadă cu ochii lor dacă aceștia sunt reali sau doar o invenție. În casă dau peste o carte ce a aparținut fetei dispărute, un fel de jurnal cu monștri care acum încep să prindă viață și să terorizeze fiecare adolescent din grup. Cu cât frica e mai mare, cu atât monștrii de care se tem devin mai reali, potrivit cinemagia.ro.
Thrillerul „Bucătăria Iadului/ The Kitchen”, de Andrea Berloff, cu Tiffany Haddish, Domhnall Gleeson, Melissa McCarthy și Elisabeth Moss, este povestea a trei femei curajoase, soții de mafioți arestați de FBI, care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată în faimosul cartier american Hell”s Kitchen. Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.
Amatorii de documentare pot viziona pelicula „Young Picasso”, de Phil Grabsky. Pablo Picasso este unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor – iar, până la moartea sa, în 1973, a fost și unul dintre cei mai prolifici artiști. Dar de unde a pornit totul? Cum s-a format Picasso? Întrucâtva trecută cu vederea este perioada tinereții lui Picasso, modul în care a fost crescut și ce a învățat, formarea lui, care a dus la extraordinarele reușite.Trei orașe joacă un rol cheie: Malaga, Barcelona și Paris. În strânsă colaborare cu cele trei muzee Picasso din Malaga, Barcelona și Paris, filmul explică cum a ajuns Picasso atât de sus.