„După apelul la 112, în care o minoră anunța că a fost sechestrată într-un apartament din Drumul Taberei, conform detaliilor publicate, am localizat aproape imediat perimetrul cu blocul în care se afla și se află și la această oră minora.
Am fost în permanentă legatură cu echipele implicate la nivelul primăriei și cu comandantul poliției din sector.
Eu cred că cel mai important, după această experiență este să realizăm că ne putem baza pe oamenii din comunitate și pe polițiștii locali, care și-au dat tot interesul să ajute și să o găsească.
Minora nu are domiciliul în București, locuiește aici cu concubinul ei și nu dorește să se întoarcă acasă. Apelul s-a dovedit a fi o răzbunare, în urma unei dispute cu partenerul”, a scris, pe Facebook, Gabriel Mutu.
Edilul susține modificarea legislației în domeniu.
„Trebuie să modificăm legislația în vigoare, astfel încât termenul de acțiune să se reducă substanțial. Putem face asta, de exemplu, prin:
1. Încă de la primul apel la 112, să existe posibilitatea localizării apelului, fără altă formalitate;
2. Dotarea sistemului 112 cu echipamente performante, care sa aibă capacitatea de localizare în timp real;
3. Poliția locală să intre, în astfel de cazuri, sub comanda coordonatorului la nivel local al poliției naționale pt a ajuta echipajele din teren”, potrivit sursei citate.
Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a declarat, sâmbătă, că tânăra care a făcut vineri o farsă, după ce a sunat la 112 și a susținut că este sechestrată, a fost depistată la ora 2 noaptea, în condițiile în care acțiunea de căutare a început la orele 17.00 -18.00.