Alături de Bruno, la Homeless Animal Hospital sunt alte zeci de animale internate. „Am zis să facem un spital deschis pentru absolut orice pacient. Indiferent dacă acesta se dă jos din căruțul de butelie sau dintr-o rachetă spațială, indiferent dacă familia lui are bani sau nu, dacă provine de la un adăpost. El este un pacient cu drepturi depline și are dreptul la viață”, a declarat, pentru Gândul, medicul veterinar Aurelian Ștefan, fondatorul proiectului.
Spitalul funcționează în mare parte din donații. Acolo sunt sterilizate lunar 400 – 500 de animale.
Uneori, cei de la Homeless Animal Hospital pleacă și prin țară cu clinica mobilă. Unul dintre pacienții de acum este Olita, o cățea bătrână care a fost găsită pe lângă Castelul Bran și care nu ar fi supraviețuit peste iarnă. După ce se însănătoșesc, animalele sunt date spre adopție.
„Noi, fiind spital, încercăm să colaborăm cu diverse asociații, adăposturi, persoane particulare care să preia pacienții care nu au o căsuță. Noi suntem doar veriga medicală din angrenajul complex al destinului unui cățel sau pisicel. Îi facem bine și cerem ajutorul oamenilor. Vrem să creăm o mare comunitate de oameni care să fie pe o eventuală listă de așteptare prin care să dăm un email prin care să anunțăm că avem un cățel sau doi. Îi vrea cineva? La spital nu este acasă. Totuși ei stau în niște cuști medicale”, a explicat Aurelian Ștefan.
Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale” prin care își propune să facă din România un loc mai bun pentru necuvântătoare. Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra abuzului împotriva animalelor, dar și să-i aducem în prim-plan pe cei care le iubesc și au grijă de ele.
Urmează: Interviu cuAurelian Ștefan, fondatorul Center of Hope